Centar Srce prima nove volontere

Centar Srce, organizacija koja se bavi pružanjem emotivne podrške i prevencijom samoubistva, traži nove volontere.

Centar Srce svake godine organizuje obuku tokom jeseni za nove volontere. Volonter može biti svako ko je punoletan i ima vremena i želje da pomogne osobama u krizi. Obuka Centra se sastoji iz dva dela. Prvi deo čini deset radionica raspoređenih dva puta nedeljno koje upoznaju polaznike sa bitnim temama i oblastima koje su neophodne za volontiranje u Centru. Drugi deo obuke čini probni rad u Centru koji se odvija pod stalnom supervizijom od strane iskusnijih volontera i traje dva meseca. Nakon ovog postajete punopravni član Centra.

Volontiranje u Srcu zahteva tri sata nedeljno. Centar pruža mogućnost da se nauče nove veštine, obogati iskustvo, prošire vidici i direktno pomogne osobama kojima je ta pomoć neophodna.

Prijave su do 22. oktobra na brojeve telefona: 021 6 623 393 i 0800 300 303 (besplatan broj), ili popunjavanjem formulara koji se nalazi na internet stranici Centra. Formular poslati na mejl adresu vanja@centarsrce.org sa naznakom "prijava za obuku".

Centar će ove godine obeležiti 25 godina postojanja. Volonteri Centra pružaju pomoć osobama u krizi putem telefona, e-maila i četa svakog dana od 17 do 23 časa. Broj osoba koji koriste usluge Centra raste iz godine u godinu. Više o centru možete pročitati na stranici www.centarsrce.org.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije