GSP počeo izradu godišnjih karata po povlašćenim cenama

Na prodajnim mestima Gradskog prevoznika počela je izrada godišnjih karata po povlašćenim cenama za sve kategorije građana koje su to pravo ostvarile i prošle godine.

Cene karata ostale su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, pa je karta 1.650 dinara, a 375 dinara se daje za njenu izradu.

Godišnje karte mogu da izrade: slepa i slabovida lica, osobe sa invaliditetom, osobe na dijalizi i sa transplantiranim organima koje koriste tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata, korisnici porodične invalidnine, kao i članovi porodica poginulih u oružanim sukobima posle 17. avgusta 1990. godine, izbegla, prognana i raseljena lica kojima je zbog teške bolesti potrebna češća kontrola lekara, stariji od 65 godina, dobrovoljni davaoci krvi koji su dali krv preko 50 puta - žene, odnosno 100 puta - muškarci, deca iz porodice sa troje i više dece do kraja redovnog školovanja, a najduže do 26 godine života, kao i oboleli od hemofilije, cistične fibroze i drugih retkih bolesti.

Građani stariji od 65 godina zahtev za kartu moraju da podnesu lično i da prilože fotografiju formata kao za ličnu kartu, ne stariju od šest meseci, zatim ličnu kartu na uvid i popunjen zahtev koji se može dobiti na svim prodajnim mestima. Zahtev se predaje od 6 do 20 časova, u Šafarikovoj ulici, na Železničkoj stanici, Futoškoj pijaci, Novom naselju i na Limanskoj pijaci. Gotove karte moći će da se preuzmu 3 dana nakon predaje zahteva, na istom mestu na kome je zahtev predat.

Zahtevi ostalih građana koji imaju pravo na godišnje karte primaju se na Međumesnoj autobuskoj stanici.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije