Mesec dana putovanja po Evropi za studente

Konkurs "Putujemo u Evropu 2010" u okviru koga će 80 najboljih studenata Srbije dobiti priliku da mesec dana putuje Evropom, otvoren je do 21. juna.
Konkurs "Putujemo u Evropu 2010" u okviru koga će 80 najboljih studenata Srbije dobiti priliku da mesec dana putuje Evropom, otvoren je do 21. juna.

Pobednici na konkursu dobijaju: Inter-rail karte (22 dana u kontinuitetu), putno osiguranje, Visa kartice sa džeparacem, studentske kartice EURO26 i ISIC, za leto 2010. godine, za putovanje po Evropi prema sopstvenom izboru.

Osnovni kriterijumi na osnovu kojih će žiri izvršiti odabir studenata su:

1.Prijave mogu podneti isključivo studenti završne godine fakulteta (osnovnih i master studija) i apsolventi, koji su na redovnim studijima na državnim Univerzitetima, svi starosti do 26 godina (kandidat podnosi potvrdu o upisu godine ili apsolventskog staža).
2.Socijalni status studenta - kandidati podnose uverenje o prihodima po članu domaćinstva za period od 1. januara do 31. maja tekuće godine koje je izdao nadležni opštinski organ iz mesta prebivališta kandidata.
3.Uspeh studenta:
a.Prosečna ocena 8,5 i više (kandidat podnosi original potvrdu o položenim ispitima i prosečnoj oceni)
b.Dužina studiranja
4.Znanje stranog jezika – engleski, nemački, francuski, italijanski (kandidatima se ostavlja mogućnost da sami sebe ocene, dok će proveru proći samo oni koji budu pozvani na intervju).
5.Posedovanje novog biometrijskog pasoša ili potvrda da je pasoš u procesu izrade.

Prijavni formular, uputstvo za konkurisanje i dodatne informacije o konkursu svi zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa internet stranice projekta:  www.putujemouevropu.org.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije