Sampdorija slavila u Novom Sadu, Vojvodina ide dalje

Fudbaleri Vojvodine izborili su prolaz u plej-of za Ligu Evrope iako su večeras izgubili u Novom Sadu od Sampdorije rezultatom 2:0.
Fudbaleri Vojvodine izborili su prolaz u plej-of za Ligu Evrope iako su večeras izgubili u Novom Sadu od Sampdorije rezultatom 2:0.

Vojvodina ide dalje zahvaljujući pobedi u Torinu 4:0 u prvom susretu. Pred oko 12.000 gledalaca na Karađorđu, strelci su bili Eder u 15. minutu i Murijel u 70. minutu.

Vojvodina se od samog početka ograničila na to da odbrani prednost iz prvog susreta, ali je po svemu prikazanom pokazala da je u ovom trenutku kvalitetniji tim od Sampdorije. Uprkos rastrzanoj igri i večeras je stvorila nekoliko odličnih prilika, ali nije uspela da postigne gol. S druge strane, ekipa Valtera Zenge je iz tri prilike dva puta zatresla mrežu protivnika.

U prvom poluvremenu, Vojvodina uopšte nije ličila na tim iz Torina, igra je bila nervozna, skoro bezidejna. Gosti su poveli u 16. minutu u prvoj ozbiljnijoj akciji. Murijel je predvodio napad svog tima na levom boku, pored pet igrača Vojvodine odigrao povratni pas do Edera, a ovaj unutrašnjom lako pogodio levi donji ugao gola Žakule.

Sampdorija je mogla da dođe do drugog gola u 37. minutu, ali je šut Sorijana odbranio Žakula i izbacio loptu u korner. U poslednjoj sekundi prvog poluvremena, večeras vrlo borbeni Ožegović odlično prolazi po desnoj strani, dodaje do Maksimovića koji se smotao i iz dva pokušaja nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol gostiju.

U drugom poluvremenu, Vojvodina je počela ofanzivno. Mogla je do izjednačenja, ali su stopostotne šanse propustili Ivanić i Sekulić. Kazna je stigla u 70. minutu kada su Italijani uspeli da iskoriste dekoncentrisanost u odbrani crveno-belih, a strelac drugog gola bio je Murijel.

Ipak, Vojvodina je uspela do kraja susreta da konsoliduje svoje redove, sačuva prednost stečenu u Torinu i zasluženo ide dalje. Igrači su ispraćeni sa terena velikim aplauzom publike koje ih je bodrila tokom čitavog meča.

Mečeve za prolazak u grupnu fazu Lige Evrope Vojvodina će igrati 20. i 27. avgusta, a ime svog protivnika saznaće sutra posle žreba koji počinje u 13 sati.

  • ŠoneŠileZlaja

    07.08.2015 21:31
    pločice
    Mi smo pobedu naše drage Voše proslavili u Bockama lepeći pločice uz pivo Dunđerski i poslasticu jaffa keks. :)
    Sledeći je Plzen i očekujemo pobedu Voše !!!
    3,2,1...
  • Voša forever

    07.08.2015 11:56
    @C
    Tvoj odgovor i pokazuje razmišljanje takvih... Karadjordje je "puno" učinio za fudbal u Vojvodini i Novom Sadu. Zaslužan je da se po njemu zove stadion???
    Ovo je bila prilika da se uhvati civilizacijski priključak, ali još uvek je puno takvih...
    Važno je da ti je devojka videla utakmicu. Ako želiš da je zadržiš, ćuti, pametniji si.
  • ns

    07.08.2015 10:36
    savo
    Sinoc u lozi stoji i Savo Milosevic... zavrsila se tekma svi tapsemo i pozdravljamo, a on gospodin prekrstio ruke i namrgodjen gleda... potpredsednik saveza ... fuj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport