Voša do pobede protiv Metalca u prvom poluvremenu

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca rezultatom 3:2 u 9. kolu Superlige.
Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca rezultatom 3:2 u 9. kolu Superlige.

Iako su crveno-beli vodili na poluvremenu sa 3:0, navijači su strepeli do samog kraja.

Pred oko 1.500 gledalaca na "Karađorđu" strelci za Vojvodinu bili su Ožegović u 16. minutu, Ivanić u 23. i Vukčević u 44. minutu. Za goste su pogodili Merdović u 46. i Sedlar u 78. minutu.

Zlatomir Zagorčić je meč počeo sa novajlijama Rosićem i Vukčevićem, a na golu se našao Kordić umesto Žakule. Od samog starta je Vojvodina krenula prilično agresivno i borbeno, pokazala je razliku u individualnom kvalitetu pre svega, što je rezultiralo sa tri pogotka. U drugom poluvremenu su se opustili i igrali prilično nonšalatno što su gosti iskoristili i dva puta zatresli mrežu Novosađana. Vojvodina je ovom pobedom pretekla Partizan i sada se nalazi na trećem mestu prvenstvene tabele.

TOK UTAKMICE:

Prvu veliku priliku imali su gosti. U 12. minutu stvorila se gužva u šesnaestercu, ali je Kordić uspeo nekako da izbaci loptu u korner.

Minut kasnije, Vasilić prodire po desnoj strani i upućuje oštar centaršut po zemlji, ali na loptu kasni Ožegović. Ipak, u 16. minutu posle centaršuta Stanisavljevića iz kornera lopta pogađa pravo u glavu centarfora Vojvodine koji sa peterca postiže pogodak za 1:0.

U 23. minutu prodor Ožegovića sa desne strane. Prosledio je loptu do Sekulića koji šutira i pogađa stativu, lopta mu se još jednom odbila, pa je uposlio Ivanića koji slabo zahvata loptu, ali je ona prevarila golmana Metalca za 2:0.

U 33. minutu sporan momenat. Šutirao je Vukčević nakon još jednog prodora raspoloženog Ožegovića, blokirao ga je jedan od odbrambenih igrača gostiju nakon čega su domaći reklamirali igranje rukom, ali sudija ništa nije svirao. U 44. minutu je šutirao Stanisavljević nakon solo prodora, loptu je izbio golman gostiju, na nju je naleteo novajlija Vukčević i postigao prvenac u crveno-belom dresu.

U nastavku Matelac kreće agresivno od samog starta. Merdović je već u prvom minutu nastavka postigao pogodak. Dobra akcija po desnoj strani, prošao je Luković i zavrnuo loptu u peterac Vojvodine, a tamo je napadač Metalca najbrže stigao do lopte i sa oko pet metara poslao je iza leđa Kordiću.

U 58. minutu gosti ostaju s igračem manje, Miloš Rnić je dobio drugi žuti karton pa je morao ranije na tuširanje. Nakon toga opao je tempo igre u odnosu na prvo poluvreme, bilo sve više prekida i sitnih faulova koji su usporili igru.

U 74. minutu veliku šansu je imao Stanisavljević. Posle prodora po desnoj strani, dobio je povratnu loptu na jedanaest metara, šutirao je i pogodio desnu stativu, lopta se odbija, pogađa drugu stativu i izlazi iz gola. Kazne stiže brzo. U 78. minutu Aleksandar Sedlar postiže gol nakon centaršuta Mladenovića. Bio je najviši u skoku i smanjio je rezultatski zaostatak.

Vasilić je desetak minuta pred kraj pokušao šutem iskosa sa desne strane, međutim, lopta odlazi preko gola. Gosti ipak nisu uspeli do kraja da ozbiljnije zaprete, pa je Vojvodina rutinski privela utakmicu kraju i osvojila nova tri boda.

Sledeći meč Vojvodina igra 18. septembra kod kuće protiv Rada.

Ostali rezultati 9. kola: Crvena zvezda - Partizan 3:1, Čukarički - Surdulica 2:0, Borac - Novi Pazar 3:0, OFK Beograd - Jagodina 0:2, Rad - Spartak 3:3, Voždovac - Javor 0:2 i Radnički - Mladost 1:1.

Tabela: Crvena zvezda 23, Javor 19, Vojvodina 16 (-1), Partizan 15 (-1), Čukarički, Borac i Radnički po 14 bodova,....

  • ALUMNI

    13.09.2015 22:45
    SAMO VOŠA
    što bi Vodža rekao bilo je nadrealno.....
  • 13.09.2015 22:36
    Nedopustiv prilaz igri posle 3-0 u prvom poluvremenu!
    Opustanje koje je moglo skupo da nas kosta.
    Pobeda je pobeda, 3 boda su upisana, ali neka nam je za nauk!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.