Novosadski basketaši odbranili trofej u Dohi

Ekipa Novi Sad Al Wahda u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero odbranila je trofej na All stars turniru FIBA u Dohi kada su u duelu sa kanadskim Saskatunom pobedili sa 21:14.
Ekipa Novi Sad Al Wahda u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero odbranila je trofej na All stars turniru FIBA u Dohi kada su u duelu sa kanadskim Saskatunom pobedili sa 21:14.

Na startu je srpska ekipa u prvom meču grupe A pobedila Saskatun sa 16:14, Tokio je poražen sa 21:14, dok je u polufinalu naš tim bio bolji od Dohe sa 18:14 pred finale u kojem je potvrđena dominacija.

Nije bilo lako sumirati utiske, a postoje veliki planovi i za dalju budućnost, pošto bi "3 na 3" mogao da postane deo olimpijske porodice.

"Pre dva dana se završila sezona, nismo još stigli da razmišljamo o sledećoj, ali sam siguran da nas čeka naporna godina, svaka ekipa će imati veliki motiv da nas skine sa trona. Naravno, tu su i velike ambicije da igramo na Olimpijskim igrama 2020. godine. To je san svakog sportiste", naglasio je Majstorović.

Pre turnira, na gala večeri je Dušan Domović Bulut iz ekipe Novi Sad Al Vahda proglašen za najboljeg basketaša, a tim je učinio nešto što niko do sada nije. Odbranio je titulu pobednika Svetske serije FIBA i najboljeg tima 'All stara'.

Ujedno, Bulut je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira u Dohi, gde je bio najbolji strelac sa 27 poena na četiri utakmice. Protiv Kanađana, Marko Savić je postigao osam poena, Dejan Majstorović sedam, a Bulut šest. Naši basketaši nedavno su odbranili titulu prvaka sveta, a letos su osvojili broznanu medalju na Evropskim igrama u Bakuu
  • Mare

    14.12.2015 08:11
    Sve čestitke.
    Svaka čast na upornosti i kvalitetu !!!
  • mile

    14.12.2015 04:46
    Svaka vam ćasa momci !!!
    Svaka vam ćasa momci !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport