Rukometaši i odbojkaši Vojvodine najbolji u 2015. godini u Novom Sadu

Tradicionalna svečanost "Sportista godine grada Novog Sada" održana je danas na Spensu po 41. put

Za najbolji sportski kolektiv izabran je Odbojkaški klub Vojvodina. Crveno-beli su u prethodnoj godini imali puno uspeha. Seniorski tim je osvojio Kup Srbije, internacionalni Kup, bio je vicešampion Srbije, a nastupa i u Ligi šampiona. Juniorska ekipa je po sedmi put podigla pehar namenjen prvaku države. 

Najbolja muška ekipa je Rukometni klub Vojvodina. Rukometaši Vojvodine su ostvarili neverovatan uspeh. Osvojili su četiri trofeja, obezbedili su direktno učešće budućem prvaku Srbije u Ligi šampiona, u kojoj su ove godine i učestvovali, a takođe se takmiče i u SEHA ligi.

Najbolja ženska ekipa je Stonoteniski klub Radnički. Stonoteniserke Radničkog su osvojile titulu prvaka države pobedom nad najvećim rivalom, stonoteniskim klubom Novi Sad.

Najbolji sportista je rvač Vladimir Stankić. Stankić brani boje Rvačkog kluba Novi Sad. On je ostvario zapažene rezultate, a najveći uspeh je srebrna medalja na Evropskom prvenstvu.

Najbolja sportistkinja je atletičarka Ivana Španović. Ivana je pored svih medalja i uspeha oborila i granicu od 7 metara. Ona će u narednoj godini imati šansu da se Riju okiti i olimpijskom medaljom.

Najbolja sportistkinja sa invaliditetom je stonoteniserka Borislava Perić-Ranković. Svetska i evropska prvakinja, vicešampionka paraolimpijskih igara, vlasnica pregršt odličja, pehara, nagrada i priznanja, koja je već godinama u vrhu svetske rang liste, ove godine je proglašena za najbolju stonoteniserku u konkurenciji paraolimpijaca i osoba sa invaliditetom.

Najbolji omladinac je vaterpolista Milan Vitorović. Mladi golman Vaterpolo kluba "Vojvodina" je odličnim partijama zaslužio poziv i u A selekciju vaterpolo reprezentacije.

Najbolja juniorka je streljašica Sanja Vukašinović. Ona trenira u "Streljačkoj družini Novi sad 1970." Na državnom nivou je osvojila desetine medalja, a na evropskim takmičenjima je uzela srebro i bronzu.

Najbolji trener je Goran Obradović. Trener Atletskog kluba Vojvodina, takođe i trener Ivane Španović, poneo je ovu laskavu nagradu.

Današnju svečanost je otvorio predsednik Skupštine Sportske asocijacije Novog Sada Vladimir Šiška, a nagrade je, pored njega, dodeljivao i član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar.

Autor: Dejan Đolović/021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.