Novosađanin Jovan Simić vicešampion Evrope u katama

Novosađanin Jovan Simić osvojio je srebrnu medalju u katama na Evropskom prvenstvu u Sočiju u Rusiji.
Simić je do finala u kategoriji mlađih seniora stigao nakon što je savladao reprezentativce Poljske, Holandije i Slovačke. 
 
U finalu se sastao sa Italijanom Đuzepeom Panađom koji je na kraju porazio srpskog reprezentativca rezultatom 4:1. 
 
Ovo je peta medalja na Evropskim prvenstvima za novosadskog karatistu, inače višestrukog šampiona države. Kako je poručio, ovim takmičenjem je završio borbe u kategoriji mlađih seniora, te će od sada nastupati kao senior.
 
"Gorak ukus u ustima ostaje zbog ovog finalnog meča, ali motivacija zbog istog raste za nastavak sezone", poručio je Simić. 
 
Srebrnu medalju Srbiji doneo je i Darko Spaskovski u borbama do 57 kilograma. On je u finalu poražen od Rusa Jegora Pulkina rezultatom 5:3.
  • Bunda

    03.02.2018 19:38
    Piše istoriju srpskog karatea
    Čestitam Jovane. Sjajno pišeš istoriju srpskog karatea, a meni je posebno drago da je pišeš kao takmičar u katama. Samo napred jer je ostalo dosta stranica koje još trebaš ispisati. Ali sada kao senior. Čestitam i tvojim trenerima, selektoru, tvom klubu i roditeljima.
  • Marijana

    03.02.2018 19:08
    Bravo mali
    On je jako uporan i vredan , a Otac mu je bukvalno preneo disciplinu , istrajnost i upornost ! Lepo je znati da je mali uspeo posle toliko godina truda, rada i odricanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.