Podvig rukometaša Vojvodine za evropsko proleće

Rukometaši Vojvodine plasirali su se u 1/8 finala Kupa pobednika kupova pošto su u revanšu odigranom u Novom Sadu uspeli da nadoknade sedam golova zaostatka i savladaju belgijski Tongeren sa 33:24.

Rukometaši Vojvodine plasirali su se u 1/8 finala Kupa pobednika kupova pošto su u revanšu odigranom u Novom Sadu uspeli da nadoknade sedam golova zaostatka i savladaju belgijski Tongeren sa 33:24. U prvom susretu bilo je 31:24.

Najzaslužniji za trijumf Novosađana bili su golmani Nenad Damjanović i Stanko Abadžić, ali i raspoloženi Radosavljević sa 9, Milošević sa 7, Sudžum sa 6, te Vuković sa pet postignutih golova. Sve što je strateg crveno-belih Đorđe Ćirković zamislio, na terenu se i desilo - raspoloženi golmani, odlična odbrana, visok procenat realizacije šuta i fenomenalna podrška sa tribina SC "Slana bara".

Rezultatska klackalica bila je do 20. minuta kada je Vojvodina konačno uspela ozbiljnije da se "odlepi" na 11:8, a ubrzo i na 16:11. Damjanović je zaustavljao skoro sve šuteve ka svom golu, a brze kontre i šutevi s krila Novosađani su znali uspešno da iskoriste.

U drugom poluvremenu na golu se smenjuju Damjanović i Abadžić koji nastavlja da uspešno štiti svoj gol, pa već u 43. minuti domaći dolaze do osam golova prednosti - 24:16. Na desetak minuta do kraja Belgijanci se za trenutak konsoliduju i smanjuju zaostatak na šest golova, ali su ipak novosadski rukometaši uspeli da ponovo podignu nivo igre i zasluženo trijumfuju u svom drugom evropskom meču posle šest godina.

Mečevi 1/8 finala igraće se sledeće godine, a Vojvodina će protivnika saznati naknadno. (S. Krajnović)

  • RKV

    05.12.2011 13:49
    E baš me zanima koji moron može da ne voli uspeh sportske ekipe iz svog grada ???
  • Salajka

    04.12.2011 19:02
    Vosa jedna jedina
    Kakva noc na Slanoj Bari, momci vratili ste nam osmeh na lice u ovim teskim vremenima. Neko ovo mora da prepozna i pomogne. Malo veci budzet i ovi ljudi bi nam doneli i Titulu u Novi sad. Stvarno ovi iz Gradske uprave moraju pomoci sport mnogo vise, sinoc se videlo koliko to narodu znaci. BRAVO i HVALA
  • Firma

    04.12.2011 17:14
    Kraljevi
    MI SMO JEDNO - TO JE NASA SNAGA ! ! !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.