Odlazi Bata, za njim i pola tima?

Fudbalski klub Vojvodina po isteku katastrofalne sezone najverovatnije će napustiti predsednik Ratko Butorović, a za njim bi mogli da krenu i brojni igrači poput Moreire, Supića, Kataija, Mojsova i Trajkovića.

Fudbalski klub Vojvodina po isteku katastrofalne sezone najverovatnije će napustiti predsednik Ratko Butorović, a za njim bi mogli da krenu i brojni igrači poput Moreire, Supića, Kataija, Mojsova i Trajkovića.

"Izvesno je da će biti korenitih rezova i da se oni ne mogu odlagati, ali zaista ne mogu da kažem sa kojim bi sve igračima saradnja mogla da bude raskinuta. Kriza je vrlo duboka, brzi i radikalni potezi su neophodni", kaže za "Novosti" izvor iz kluba.

Predsednik Butorović, koji se posle debakla protiv Borca u Kupu (1:0) na neki način distancirao od kluba (nije bio na utakmicama ni u Kuli, ni u Subotici 5:1) u Crnoj Gori je zbog teške bolesti rođene sestre. Telefon mu je u nedelju bio nedostupan, a nisu se oglašavali ni drugi čelnici kluba.

Butorović je, inače, iz Crne Gore trebalo da stigne u nedelju uveče, nakon čega je trebalo da usledi hitni sastanak sa članovima UO kluba. Centralna tema tog sastanka trebalo je da bude uvođenje mera za prevazilaženje krize, uključujući i raskid saradnje sa pojedinim fudbalerima, ali i status samog Butorovića, za kojeg je i dalje nejasno ostaje li u klubu ili ne.

"On nam je neposredno posle meča sa Borcem, što je bio i naš poslednji direktan kontakt sa njim, saopštio da nije više predsednik. Sva krivica za ova poniženja kluba je na nama i mi smo mu se u međuvremenu obratili pismom, koje su potpisali svi igrači i u kojem ga molimo da na toj funkciji ipak ostane. S njim i bez njega Vojvodina, jednostavno, nije ista", rekao je kapiten Miroslav Vulićević.

Slično pismo Butoroviću su uputili i svi zaposleni u klubu. Kakav će biti njegov odgovor i kojim putem će krenuti prilično dezorijentisana "stara dama" srpskog fudbala, znaće se možda već u ponedeljak.

Partizan i Zvezda uzimaju pola tima

Poznavaoci prilika u Vojvodini veliki deo razloga za prolećna posrtanja vide i u nezalaganju najistaknutijih igrača koji, uprkos izričitom stavu kluba, žele u Partizan (Mojsov) i Crvenu zvezdu (Trajković i Katai). Po štopera i napadača je zimus u privatnu posetu Butoroviću dolazila delegacija Zvezde, na čelu se Robertom Prosinečkim.

Već u sredu Vojvodinu čeka prvenstveni meč sa Javorom u Novom Sadu, a Spasoje Jelačić, koji nema profi licencu, pa je zahvaljujući propisima FSS mogao ekipu da vodi na dve utakmice, ne može više da sedi na klupi.

"Zaista u ovom trenutku ne znam šta će dalje biti, kao i svi drugi, čekam odluku rukovodstva. Da li će na klupu da sedne, kako se priča, kolega iz kluba Zlatomir Zagorčić, koji ima profi licencu ili će to biti neko treći, tek ćemo videti", rekao je Jelačić.

  • ФИРМА 1989

    24.04.2012 10:01
    @Firmas
    Не би он себи дозволио да оде у другу лигу, ал у нашем фудбалу се питају виши интереси.У праву си за то да има искуства са тим послом, ал ми је нешто у сећању и да је био оптужен за нешто у Енглеској везано баш за фудбал, ако се добро сећам. И опет му некако онда дође свеједно дал ће доћи Мандарић и Мишковић, обојица су бизнисмени, само је питање ко је како зарадио те паре.И ја бих волео да немамо оваквог председника, ал смо макар и нешто имали са њим, ако већ треба да се мења, треба прво наћи замену.
  • Galawix

    23.04.2012 22:11
    Hmmm...
    Treba to sve raspustiti i razjuriti usranim štapom, pa dati deci da igraju fucu, amaterski, bez para, zato jer voledu. Sve ovo ostalo je najgori društveni talog nama pod nosom, zajedno sa svojim džukelama za prljavo, koji vole da se nazivaju ultra bla- bla navijači.

    Fuj.
  • e bas mi

    23.04.2012 20:19
    je zao
    Srecan put svima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.