Partizan poveo protiv Vojvodine

Košarkaši Partizana poveli su večeras sa 1:0 protiv Vojvodine u polufinalnoj seriji Superlige, pošto su u hali Pionir pobedili sa 77:67.
Košarkaši Partizana poveli su večeras sa 1:0 protiv Vojvodine u polufinalnoj seriji Superlige, pošto su u hali Pionir pobedili sa 77:67.

Obe ekipe imale su slab učinak u šutu za tri poena tokom prve dve deonice. Beograđani su pogodili jedan od pet pokušaja, a Novosađani dva od osam. Na početku drugog poluvremena ekipe su se smenjivale u serijama koševa. Prvo je Vojvodina imala 7:0, pa Partizan isto, a onda Vojvodina 8:0.

Goste su u trećoj četvrtini predvodili Strahinja Milošević i Duško Bunić, a isplatio se pritisak u odbrani na protivničke igrače. Partizan je igrao raznovrsno, uz asistencije Petra Božića i poene Milana Mačvana, Vladimira Lučića i Danila Anđušića. Do kraja deonice crno-beli su vratili prednost od 17 poena. U poslednjoj četvrtini igrači Partizana su se malo opustili, Vojvodina je uspela da rezultatski priđe, ali pobeda crno-belih, ipak, nije dolazila u pitanje.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Danilo Anđušić sa 12 poena, na drugoj strani je Strahinja Milošević ubacio 13 poena. Naredni meč igra se sutra u maloj sali na Spensu od 20h, a u finale će ekipa koja prva stigne do dve pobede. Eventualna majstorica će se igrati 1. juna u Beogradu.

Radnički nadigrao Zvezdu

U drugom polufinalu košarkaši Radničkog pobedili su u Kragujevcu Crvenu zvezdu sa 84:78 i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji Superlige.

Naredni meč igraće se u utorak u Beogradu, a eventualna "majstorica" 1. juna, ponovo u Kragujevcu.

  • Mauzer

    28.05.2012 06:31
    deri
    Titula, titula, salviće se titula, Partizan je šampion, peva cela Srbija ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.