Državna reprezentacija posle 25 godina i u Novom Sadu

Prvi meč u kvalifikacijima za Svetsko prvenstvo 2014. godine u kojem imaju prednost domaćeg terena, protiv Velsa, reprezentativci Srbije odigraće 11. septembra na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, odluka je Fudbalskog saveza Srbije.

Prvi meč u kvalifikacijima za Svetsko prvenstvo 2014. godine u kojem imaju prednost domaćeg terena, protiv Velsa, reprezentativci Srbije odigraće 11. septembra na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, odluka je Fudbalskog saveza Srbije.

Odluka da se takmičarski meč seniorskog nacionalnog tima izmesti iz Beograda delom je doneta u skladu sa politikom FSS-a o razvijanju fudbalskih centara, a kako nezvanično saznaju Novine novosadske, Novi Sad je odabran baš na insistiranje selektora Siniše Mihajlovića, koji je fudbalsko ime izgradio baš na "Karađorđu", gde je svojevremeno upriličio i spektakularan oproštaj  od igračke karijere.

Kako tvrdi naš izvor, Mihajlovićeva želja da se "Orlovi" za prve bodove pred svojim navijačima bore baš u Novom Sadu, što zbog njegove emotivne vezanosti za naš grad, što zbog želje da izgladi odnos sa navijačima Vojvodine koji mu nisu oprostili prelazak na Marakanu, zbog čega su svojevremeno isticali i transparent "Siniša Mihajlović persona non grata".

Reprezentacija je poslednji put u Novom Sadu igrala u septembru 1989. godine, kada je Jugoslavija u prijateljskoj utakmici bila bolja od Grčke rezultatom 3:0.

Takođe, FSS je predložio da se prvi meč u 2013. godini igra na rekonstruisanom niškom "Čairu", gde bi, ako sve bude išlo po planu, reflektori trebali premijerno da zablistaju 26. marta protiv Švedske, dok će selekcija do 21 godine svoje utakmice igrati u Kruševcu, Jagodini i Užicu.

  • Andrija Šrek

    13.06.2012 14:02
    ...
    A ja se nešto sećam i da je Vojvodina igrala protiv reprezentacije Jugoslavije, i to dobro...
  • Jan Chi

    13.06.2012 12:28
    dodatak
    A ja bi jos dodao da je tada stadion bio pod imenom "Vojvodina".
  • Vojvodjanin

    13.06.2012 08:02
    @Lala
    Vidim nisu te shvatili,zato imas puno minusa.
    Mislio si MI u Vojvodini,u dijaspori ;)

    (Pokret za nezavisni Vels)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport