LE: Vojvodina protiv Litvanije ili Letonije, Zvezda protiv Belorusije

Fudbaleri Vojvodine u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv pobednika duela Suduva (Litvanija) - Daugava (Letonija), odlučeno je danas žrebom u sedištu UEFA u Nionu.
Fudbaleri Vojvodine u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv pobednika duela Suduva (Litvanija) - Daugava (Letonija), odlučeno je danas žrebom u sedištu UEFA u Nionu.

Prva utakmica igraće se 19. jula u Novom Sadu, a revanš je 26. jula u Litvaniji ili Letoniji. Suduva je klub iz Marijampola, a dva puta je osvojio kup Litvanije. Daugava je ekipa iz istoimenog letonskog grada, klub je osnovan 2001. godine, a jedini dosadašnji trofej osvojili su 2008. u nacionalnom kupu.

Fudbaleri Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv beloruske ekipe Naftan iz Novopolocka, odlučeno je danas žrebom u sedištu UEFA u Nionu. Prvu utakmicu Zvezda će odigrati 19. jula u Novopolocku, a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu. Naftan je osnovan 1963. godine, a do sada dva osvojena trofeja - oba u nacionalnom kupu, 2009. i ove godine.

Fudbaleri Jagodine u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv kazahstanskog Ordabasija iz Šimkenta, odlučeno je žrebom danas u Nionu. Jagodinci će u svom debiju na evro sceni biti domaćini 5. jula, a revanš je sedam dana kasnije u Kazahstanu. Ordabasi, za koji igraju bivši golgeter Jagodinaca Vladimir Đilas, kao i još jedan srpski internacionalac Aleksandar Trajković do kvalifikacija za Ligu Evrope stigli su kao pobednici nacionalnog kupa. Ove godine su osvojili i Superkup Kazahstana, a prvenstvo su završili na šestom mestu. Kasnije danas rivale u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dobiće Crvena zvezda i Vojvodina.

  • Strahinja

    26.06.2012 08:49
    Stižu plate ( nije bilo od Vaduza )
    Bato predsedniče, ikono naša prepoštena, oćemo iz 2-1 ili iz 1-2 ?

  • Ultra $$$

    25.06.2012 19:00
    Bato majstore vodi nas do titule!
    Uz sekretara šefa stručnog štaba, vodže navijača sa severa do lige Evrope!!!!
  • Andrija Šrek

    25.06.2012 16:49
    ...
    Jao, preteški protivnici za Vošu...opet ćemo ispasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.