U Novom Sadu stotinak napuštenih gradilišta

U Novom Sadu prema evidenciji Građevinske inspekcije ima 41 napušteno gradilište i 53 napuštena objekta, od kojih je 12 u prigradskim mestima Bukovcu, Kovilju i Kisaču.
U Novom Sadu prema evidenciji Građevinske inspekcije ima 41 napušteno gradilište i 53 napuštena objekta, od kojih je 12 u prigradskim mestima Bukovcu, Kovilju i Kisaču.

Svi ovi objekti prema proceni inspekcije dovode u opasnost život i zdravlje ljudi, bezbednost susednih objekata i okoline ili ugrožavaju životnu sredinu.

U decembru su četiri objekta prinudo ograđena i to Radnički univerzitet, objekti u Ulici Miše Dimitrijevića 31, ugao Đorđa Rajkovića i Pavla Stamatovića, i još jedan. Takođe, petoro vlasnika je samo uradilo obezbeđenje napuštenih gradilišta.

Povodom objekta u ulici Alekse Šantića o kojem se oglasio i pokrajinski ombudsman nakon pritužbi građana, glavna građevinska inspektorka Slavica Lazov kaže da je Stambena zadruga "Rafinerija" podnela zahtev za legalizaciju tog objekta, ali da se, po izjavi sadašnjeg direktora na objektu ne mogu preduzeti nikakve radnje jer je investitor u sporu s Razvojnom bankom Vojvodine. Inspekcija je za ovu zgradu 5. aprila 2013. godine donela zaključak o prekidu postupka do pravosnažnog okončanja postupka legalizacije koji se vodi u Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove.

Inače, nezavršena zgrada ima osam spratova sa suterenom, prizemljem i potkrovljem. Zgrada je počela da se zida 1991. godine, i još uvek nije završena, pri čemu je urađen deo završnih unutrašnjih radova i delimično je ugrađena stolarija. U prizemlju objekta stolarija nije ugrađena pa je ono zaštićeno i zatvoreno drvenim pregradama.

  • Mikica

    25.02.2015 14:19
    MEGA INVEST PREVARA
    Megainvest i direktor Milos Pavlovic su prevarili dosta ljudi.
    Mils pobegao sa zenom i decom , a sta da prevareni ljudi rade?
  • Šta se

    10.02.2015 10:46
    dešava
    Sa zgradom na uglu Mike Antića i Žarka Zrenjanina, predivna građevina na kojoj su počeli radovi sve sa skelama pre bar 5 godina (nekad je tu bila fotokopirnica). SRAMOTA

    Niko je ne spominje a svako jutro prolazim ispod skela već 5 godina, a bitno da je izgrađen novi parking na Spensu.

    Šta se tu dešava?
  • Peca

    09.02.2015 19:37
    @Alo bre-NIJE TO NISTA !
    KOLIKO li je tek u Novom Sadu useljenih objekata kolektivnog stanovanja bez UPOTREBNE dozvole?
    KOLIKA li je tek tu opasnost po zivot i zdravlje ljudi, saznacemo kad se desi neka katastrofa tipa "Contrast" ili "Launch"
    KOLIKA je tu odgovornost inspekcija sto su ti objekti izgradjeni mimo ili bez projektne dokumentacije i useljeni mimo zakona. (nikakva) kao i u navedenim tragedijama.
    Napustena gradilista su "vecinom" ona ciji investitori nisu bili spremni da se tale sa tom istom inspekcijom i kojekakvim zavodima pa su ih zatvorili za primer drugima, a sada ih nazivaju napustenima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti