Dečijoj bolnici akreditacija na sedam godina

Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine danas je uručen sertifikat Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.
Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine danas je uručen sertifikat Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.

Direktor bolnice Slobodan Grebeldinger je tom prilikom rekao da je ta zdravstve ustanova, poznatija pod nazivom Dečija bolnica u Novom Sadu, akreditovana na sedam godina, što je, kako je naglasio, najveći mogući stepen akreditacije.

"Činjenica da smo dobili maksimalno moguću akreditaciju veliko je priznanje za naš Institut i dokaz vrhunskog kvaliteta koji pružamo našim pacijentima, ali je i obaveza da i u budućnosti radimo sve kvalitetnije i kvalitetnije", rekao je Grebeldinger. On je istakao da su u Dečijoj bolnici odavno shvatili da je standardizacija nešto što samo može unaprediti rad ustanove i podići nivo usloga, te da je zbog toga obezbeđen HČP standard za proces pripremanja hrane u bolnici, a ušlo se i u proceduru dobijanja i drugih standarda.

"Poslednjih meseci krenuli smo jednu veliku stvar, a to su operacije deformiteta i traume dečije kičme što niko ne radi u Srbiji. Praktično smo napravili prve korake i uradili prve operacije zbog kojih su deca morala odlaziti u inostranstvo, a država trošila ogromna finansijska sredstva", istakao je Grebeldinger.

Direktorka Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Rodoljupka Radosavljević kazala je da je Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine dobio najveće moguće ocene za kvalitet usluga, a samim tim i akreditovan je na najdužim mogući vremenski period.

Zamenik pokrajinskog sekretara za zdravstvo Radovan Latinović je kazao da taj sekretarijat zajedno sa pokrajinskom vladom ima obavezu da unapredi zdravsvenu zaštitu u Pokrajini i da konstatno radi u tom smeru. "Trudićemo se da u proces akreditovanja uđu sve ustanove bitne za zdravstvenu zaštitu građana u Vojvodini", rekao je Latinović.
  • davalac usluga

    11.02.2015 15:55
    @korisnik usluga - kcv
    Sa druge strane (onu koju ne vidite vi koji se lecite, nego mi koji vas lecimo), izgleda jos gore. Ni ne znate koliko je strasno. Istina jeste da se sve svodi na formu, a sadrzine nigde. Sve novo sto smo dobili je more i more papira koje pisemo, pisemo, pisemo, pecatiramo, pecatiramo i opet pecatiramo. A kvalitet usluge tj lecenja je isti kao i dosad - nikakav, sa tendencijom goreg jer je i drzava sve siromasnija, a neradnicka bagra koja pliva po povrsini jednog krajnje mutnog sistema (kako to vec i biva po kanalizacijama) ce i dalje nastaviti po svom.
  • 11.02.2015 13:11
    e ko sve može ovde da lupeta,.....
    šta hoće i istresa lične frustracije.
  • Akreditacija

    11.02.2015 11:51
    Sa akreditacijom ili bez, meni je i dalje neverovatan nacin na koji se tretiraju majke koje u pratnji deteta, da se ocekuje da noci provode na stolici i sl. Razumem da mozda ranije nije bilo uslova, ali sada je otvoren i novi deo. Rekla bih da je problem vise u glavama zaposlenih nego u prostoru ili finansijama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti