"Dnevnik holding" tuži ćerku firmu

"Dnevnik holding" još nije tužio nemački koncern VAC zbog neispunjenih ugovornih obaveza, ali je tužio zajedničko preduzeće "Dnevnik Vojvodina Press".
"Dnevnik holding" još nije tužio nemački koncern VAC zbog neispunjenih ugovornih obaveza, ali je tužio zajedničko preduzeće "Dnevnik Vojvodina Press".

Predsednik Upravnog odbora Holdinga, Zlatomir Momirov, naveo je kao razlog da "Dnevnik Vojvodina Press" nije izvršio uknjižbu osnivačkih prava lista "Dnevnik". "Uknjižbu je trebalo da izvrši "Dnevnik Vojvodina Press", holding je manjinski vlasnik tog preduzeća i tuži ga zbog neizvršenja obaveza", rekao je on.

Momirov je istakao da ova tužba ne znači da VAC neće biti tužen, već da su se na ovakav redosled stvari rešili pravni savetnici "Dnevnik holdinga".

Pokrajinska sekretarka za informisanje, Ana Tomanova Makanova, tvrdi da je stav Vlade Vojvodine da nemački medijski koncern mora izaći na sud. "Sve se radi postepeno, racionalno, trezveno, videćemo kako ćemo dalje, ali ja mislim da je naše zakonsko pravo da se zakoni i ugovori koji su potpisani poštuju", smatra ona.

Podsetimo, holding je ranije najavio tužbu protiv VAC-a zbog neizvršenja ugovornih obaveza u vrednosti od 6 miliona evra. S druge strane, VAC je objavio prodaju svog udela u "Dnevnik Vojvodina Presu".

  • 23.07.2010 07:22
    nenadajte se, ovi iz banovine pomazu samo svom dupetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti