Dnevnik holding - tri plate uslov za prekid štrajka

Pregovori između sindikalaca "Dnevnik holdinga" i Vlade Vojvodine zastali su kod pitanja dinamike isplate zarada.
Pregovori između sindikalaca "Dnevnik holdinga" i Vlade Vojvodine zastali su kod pitanja dinamike isplate zarada. Dok Vlada Vojvodine radnicima nudi dve plate u narednih mesec dana, a treću prepušta dogovoru rukovodstva i radnika, zaposleni očekuju sigurnu isplatu sve tri zarade kako bi ponovo pokrenuli proizvodnju.

Predsednik sindikata holdinga, Stevan Tomin, kaže da zaposleni neće odustati od ovih zahteva. "Minimum je tri zarade i putni troškovi. Kada mašine počnu ponovo da rade, dogovorićemo se o dinamici isplate zaostalih plata, ali to sve treba da bude na papiru", rekao je on.

Podsetimo, Vlada ne želi da preda "Dnevniku" svoje predloge na papiru, dok ne dobije pisanu garanciju da se štrajk prekida.

Direktorka i dalje ne ulazi u zgradu "Dnevnika"

Takođe, radnici "Dnevnik holdinga" i dalje odbijaju da puste u zgradu v.d. direktorku ovog preduzeća, Jasminu Mašulović, nezadovoljni njenom poslovnom politikom. Stevan Tomin tvrdi da je ona donosila odluke štetne po preduzeće, kao i da je postupala u suprotnosti sa odlukama skupštine akcionara i upravnog odbora.

On je kritikovao Mašulovićevu i zbog pokretanja skupih sudskih sporova u ovom trenutku, poput likvidacije redakcije koja već dugo ne radi, kao i zbog uvođenja stečaja restoranu koji se nalazi u zgradi "Dnevnika". "Potegla je pitanje uvođenja stečaja u restoranu, koji je korisnik desetog sprata u zgradi "Dnevnika", uplatila predujam da im sledi stečaj, njima kao tuđoj firmi, što je sud naravno odbio i te pare su ostale tamo", kazao je on.

Pokrajinska sekretarka za informisanje, Ana Tomanova Makanova, insistira na tome da se v.d. direktorki dozvoli ulazak u zgradu, budući da se važne odluke i ugovori ne mogu donositi i usvajati bez njenog prisustva i potpisa. (Asja Francisti)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.