Radnici "Dnevnik štamparije" počinju štrajk glađu

Troje radnika "Dnevnik štamparije" stupiće sutra u štrajk glađu, dok će zaposleni u "Dnevnik holdingu" nastaviti svakodnevne proteste ispred zgrade Vlade Vojvodine.
Troje radnika "Dnevnik štamparije" stupiće sutra u štrajk glađu, dok će zaposleni u "Dnevnik holdingu" nastaviti svakodnevne proteste ispred zgrade Vlade Vojvodine. Takođe, v.d. direktorki holdinga, Jasmini Mašulović, i dalje je zabranjen ulazak u zgradu "Dnevnika". Predsednik sindikata holdinga, Stevan Tomin, kaže da od pokrajinske Vlade još nisu dobili pismeni dogovor, kao i da zaposleni neće odustati od štrajka dogod se njihovi zahtevi ne ispoštuju.

"Mi smo njima i u petak rekli da tražimo da nam se da jedna plata i putni troškovi, pa da počnemo da radimo, a da nam se na svakih sedam dana isplaćuje ona razlika. Tako bismo od ponedeljka mogli da počnemo da radimo, pošto se poslovi gomilaju, međutim, nema odgovora", rekao je on.

Vlada ne želi da preda "Dnevniku" svoje predloge na papiru, dok ne dobije pisanu garanciju da se štrajk prekida. Njihovi pregovori zastali su kod pitanja dinamike isplate zarada. Dok Vlada radnicima nudi dve plate u narednih mesec dana, a treću prepušta dogovoru rukovodstva i radnika, zaposleni očekuju sigurnu isplatu sve tri zarade kako bi ponovo pokrenuli proizvodnju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti