Marta Takač još uvek nije napustila "Vojvodinašume"

Uprkos odluci Apelacije, Marta Takač i dalje obavlja poslove u JP "Vojvodinašume" jer Pokrajina još nije dala rešenje o razrešenju s funkcije direktora, niti je uručila rešenje o v. d. funkciji.
Uprkos odluci Apelacije, Marta Takač i dalje obavlja poslove u JP "Vojvodinašume" jer Pokrajina još nije dala rešenje o razrešenju s funkcije direktora, niti je uručila rešenje o v. d. funkciji.

Naime, Aleksandar Obradović, koji je trebalo da od Takačeve preuzme vođenje "Vojvodinašuma" nije dobio rešenje o imenovanju za v. d. direktora tog JP-a.

"Koliko znam, Marti Takač i Aleksandru Obradoviću rešenje još nije uručeno jer treba da ih potpiše predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić. O tome morate da pitate njega ili sekretara Pokrajinske vlade", rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, koji je pre dve godine raspisao javni konkurs za imenovanje direktora JP "Vojvodinašume".

Odluku o imenovanju i razrešenju direktora tog javnog preduzeća Pokrajinska vlada je donela 19. februara na osnovu pravosnažne presude Apelacionog suda od 23. januara. Odluka Pokrajinske vlade, međutim, nije objavljena u "Službenom listu APV", piše Dnevnik.

U "Službenom listu" od 19. februara objavljene su sve odluke koje su donete 19. februara na sednici Pokrajinske vlade, osim one o razrešenju Marte Takač i imenovanju Aleksandra Obradovića za v. d. direktora "Vojvodinašuma". Zbog takvog postupanja Pokrajinske vlade u vezi s pravosnažnom sudskom presudom Srpska napredna stranka, opoziciona u Skupštini Vojvodine, pozvala je juče Pokrajinsku vladu da se privede zakonu, sudskim odlukama i propisima.

"U građanskom pravu Marta Takač bi se po ovakvom izloženom stanju stvari zvala neovlašćeno lice. Jer, onog dana kad je pravosnažnom sudskom odlukom poništena rešenje Pokrajinske vlade o njenom imenovanju, ona više nema pravo da potpisuje bilo kakav akt. Dakle, svaki akt koji ona potpisuje je pravno ništavan, a to je dosta ozbiljna stvar jer ona kao direktor potpisuje ozbiljne akte. S druge strane, po Zakonu o privrednim društvima, svaka odluka kojom se neko imenuje ili razrešava treba da se sprovede u Agenciji za privredne registre u roku od 15 dana", kaže poslanik SNS Vladimir Galić.

On dodaje da je odluka o razrešenju Marte Takač doneta 19. februara, ali proverom sajta Agencije za privredne registre vidljivo se da nije uneta bilo kakva promena, iako je to zakonska obaveza onoga ko promenu vrši. On smatra i da nije najveći problem u tome što Marta Takač neovlašćeno potpisuje dokumente. Problem je, kako navodi, u tome što Pokrajinska vlada "ne želi da prepoznaje zakon i propise, ili želi da ih svesno i namerno da ih krši".

"Na osnovu činjenica koje sam izneo, ovde postoje elementi krivičnog dela iz člana 340 Krivičnog zakonika Republike Srbije koji se zove neizvršavanje sudske odluke. Delo kaže da će se službeno ili odgovorno lice, koje odbije da izvrši pravosnažnu sudsku odluku ili je ne izvrši u zakonskom roku, što je ovde slučaj, kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine i novčanom kaznom", navodi Galić. Napominje i to da onaj ko izlaskom iz Vlade ukoliko se dotična osoba skloni s mesta direktora, ucenjuje da se sprovede tako stanje stvari, takođe čini krivično delo podstrekavanja na izvršenja krivičnog dela.

Podsetimo, Apelacioni sud u Novom Sadu doneo je 23. januara ove godine pravosnažnu odluku kojom se rešenje Pokrajinske vlade o imenovanju Marte Takač za direktora JP "Vojvodinašuma" poništava kao nezakonito.

  • vranić

    12.03.2015 12:17
    vidi ti sto se gospodja kovač osilila neka pokaže svoje rezultate rada ako je nije sramota da bi ih zataskala vodi tudju brigu jedva čekam njene rezultate da se predstave javnost će biti obavestena
  • pera

    12.03.2015 09:51
    dokle više?
    generacije i generacije neće moći da isprave šta je marta uradila vojvođanskim šumama. ojadila je šumarstvo i to samo zarad svojih ličnih interesa. u javnosti se sa pastorom predstavlja kao menadžer a u suštini šumarstvo je trulo i uništeno
  • jovica

    12.03.2015 09:45
    da to nije snežana kovač
    ako je u pitanju snežana kovač u prethodnom komentaru tek je ona zadnje četiri godine uništila sg banat pančevo. tek ona ne zna gde je levo a kamoli da vodi gazdinstvo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti