Ostaci izlazaka na ulicama u centru (Foto)

Pojedine ulice u centru grada se zbog svoje nepristupačnosti peru samo jednom nedeljno, dok za pranje vrlo frekventne Ulice Laze Telečkog ne postoje uslovi.
Pojedine ulice u centru grada se zbog svoje nepristupačnosti peru samo jednom nedeljno, dok za pranje vrlo frekventne Ulice Laze Telečkog ne postoje uslovi.

Ručno i mehaničko pranje je nemoguće na behatonu, zbog čega se u Zmaj Jovinoj, Dunavskoj, delu Miletićeve do Grčkoškolske i u Katoličkoj porti koriste autočistilice. Međutim, ulice Laze Telečkog, deo Miletićeve do Jovana Subotića i Trifkovićev trg ostaju u vrlo ružnom stanju posle vikenda, a povraćku i slično smeće nema ko da spere.

Portparolka "Čistoće", Milica Vlaisavljević, kaže za Radio 021 da se ove ulice peru jednom nedeljno. "Tamo je, zajedno sa Trifkovićevim trgom, problem u tome što su neprekidno parkirani automobili i vrlo je teško realizovati taj posao", kaže ona.

U Ulici Laze Telečkog problematična stavka su i behaton i bašte kafića, zbog čega je pranje onemogućeno. "Od ranog proleća do kasne jeseni tu su neprekidno bašte kafića. Ne postoje tehničke mogućnosti da cisterna uopšte uđe u ovu ulicu, pa i nju moramo da peremo autočistilicom kao i druge behatonske površine", kaže Milica Vlaisavljević.

Pranje javnih površina obavlja se od 22 časa do 5 sati, a učestalost ovog posla zavisi od frekventnosti ulica i varira od jednom do pet puta nedeljno. Ručno pranje najčešće se koristi na terenima koji su nepristupačni za mašinsko pranje ili u situacijama kada bi primenom mašinskog pranja došlo do ugrožavanja higijene ili oštećenja fasada i automobila. Javne površine na kojima se najčešće sprovodi ručno pranje su trgovi, pešačke zone i parkinzi. Mašinsko pranje se sprovodi na kolovozima pranjem prednjim mlaznicama cisterni.

Prizor koji ponedeljkom ujutro neretko dočeka prolaznike u Miletićevoj ulici - neobičan način da se započne nova radna nedelja.

Neke fleke ovde ostare, a njihovi "autori" još dugo imaju priliku da se vrate i prisete šta su radili, ako im već neko od prijatelja nije ispričao.

Ulica Laze Telečkog

Ovde je neko uspeo i da napravi puš pauzu.

Ko nije gadljiv i ima viška urođene radoznalosti, može da pogađa šta je "autor" jeo i koja pića je mešao.

  • piplfoks

    03.08.2010 08:22
    Opet gomila baljezganja. Lepo nek se lupaju kazne svima koji povraćaju, galame i brljave, kao i svim mestima koja prave nesnosnu buku, a pustite normalne ljude da se provode. Svoju platu lepo zaradim, izlazim na pristojna mesta koja ne dižu veliku buku i vala ima da ostanem do 4 ako mi se hoće.
  • juliet's muffin

    01.08.2010 09:41
    @hix hax
    "Danasnja omladina opusteno obrne po 10 i vise tura.. Kako? Odakle? A zemlja propada.. Posla nema..posebno ne za omladinu.. "

    Flaša ili dvolitarka pre izlaska za 200 dinara...a onda 1 do 2 pića u kafiću. Pa ko zna da pije...zna...ko ne...ne.
  • srdjan

    30.07.2010 22:33
    A ja sam mislio da povracaju samo Englezi koji dodju na Exit

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti