Boravak ne poskupljuje pre jeseni

Do povećanja cena boravka dece u vrtićima sigurno neće doći u naredna dva meseca, iako iz Predškolske ustanove poskupljenje traže već duže vreme.  

Do povećanja cena boravka dece u vrtićima sigurno neće doći u naredna dva meseca, iako iz Predškolske ustanove poskupljenje traže već duže vreme.

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Milan Đukić, kaže za Radio 021 da je poskupljenje potrebno, ali dodaje da je još rano govoriti koliko će ono biti. Đukić kaže da i dalje insistira da se, umesto jednakog povećanja cena za sve roditelje, napravi socijalno pravedniji model poskupljenja.

"Iskreno ne vidim da će se ono desiti u naredna dva ili tri meseca, jer bi ono podrazumevalo novi rebalans budžeta, a ne bi bilo socijalno pravednije. Bez obzira što nam je poskupljenje neophodno, pokušaćemo da iz onoga što su sopstveni resursi izdržimo i taj period", kaže Đukić.  

On dodaje da se odlaganjem povećanja cena vodi računa i o standardu građana, te da promena linearnog sistema poskupljenja, zahteva precizne podatke: "Jer ako vam danas roditelji prikazuju da zarađuju manje nego što zarađuju ili da su privremeno zaposleni da bi dobili mogućnost da dete upišu u vrtić, ne verujem da bismo bez sistema efikasnije kontrole došli u situaciju da rangiranje pravednije sprovedemo".

U zavisnosti od uzrasta i dužine boravka dece u vrtićima, roditelji trenutno mesečno izdvajaju od 1.300 do 3.160 dinara, što je petina ekonomske cene. Veći deo boravka, finansira se novcem iz budžeta Grada. (D.S.)

  • gobo

    03.08.2010 05:50
    lukavo
    hahaha..vidim da ce opet posteni da nastradaju...samo da podsetim nadlezne da se preko plate ne moze utvrditi socijalni status...proverite i posedovanje nekretnina,automobila i sl...pa da vidimo...plus proverite i da li su ti ljudi uopste zaposleni iako su prilagali potvrde za zaposlenje za upis (proverite im radne knjizice, zdravstvene knjizice i sl..)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti