Nema slučajeva trovanja mesom

U poslednjih mesec dana na novosadskim pijacama bilo je sedam slučajeva oduzimanja mesa, dok su kvalitet i skladištenje u supermarketima bili zadovoljavajući.
U poslednjih mesec dana na novosadskim pijacama bilo je sedam slučajeva oduzimanja mesa, dok su kvalitet i skladištenje u supermarketima bili zadovoljavajući. U veterinarskoj inspekciji kažu da mikrobiološke analize uzoraka pokazuju da je meso ispravno, a do oduzimanja proizvoda uglavnom dolazi zbog nedostatka deklaracije, podataka o uvozu ili neodgovarajuće temperature držanja. Veterinarska inspektorka Sofija Miljković kaže za Radio 021 da su inspektori svakodnevno na terenu, kao i da, pored mesa, kontrolišu proizvode poput mleka i mlečnih prerađevina.

"Moraju imati mlečnu kartu proizvođači, gde mi vidimo da je sproveden program mera, gde mi vidimo da je životinja pregledana, tuberkulinisana, da je negativan nalaz na salmonelozu", rekla je ona.

Kontrola jaja se vršila na pijacama, u prodavnicama i restoranima, a tom prilikom zaplenjeno je 5.000 jaja zbog nedostatka dokumentacije o analizama na salmonelu. Kako navode za Radio 021 u veterinarskoj inspekciji, u poslednjih nekoliko meseci nije bilo prijava zbog trovanja mesom, jajima, mlekom ili mlečnim prerađevinama. Najnovije analize uzoraka svinjskog mesa u novosadskim supermarketima trebalo bi da budu gotove sledeće nedelje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti