U utorak kraj štrajka "Dnevnik holdinga"?

Štrajk zaposlenih u "Dnevnik holdingu" mogao bi da bude završen u utorak, kada očekuju isplatu putnih troškova i prve od tri obećane plate.  
Štrajk zaposlenih u "Dnevnik holdingu" mogao bi da bude završen u utorak, kada očekuju isplatu putnih troškova i prve od tri obećane plate. Sledeća zarada trebalo bi da stigne za sedam do deset dana nakon prve isplate, a u tom periodu bi bila dogovorena i treća zarada.

Kako za Radio 021 kaže predsednik sindikata "Dnevnik holdinga", Steva Tomin, radnici u utorak od Vlade Vojvodine očekuju i pismenu garanciju ovog dogovora. "Ukoliko ne dođe do ovakvog dogovora, nema prestanka ni štrajka glađu, ni drugog štrajka, a ako dođe do dogovora, istog dana prekidamo štrajk i počinjemo s poslom", rekao je on.

Dvoje radnika "Dnevnika" počelo je pre četiri dana štrajk glađu, a juče im se pridružila još jedna koleginica. Njihovom štrajku podršku su dali i sindikati "Politike AD" i "Nezavisnost" iz Beograda.

Podsetimo, štrajk zaposlenih u holdingu počeo je zbog neisplaćenih zarada i poslovne politike preduzeća. Nakon postignutog dogovora sa pokrajinskom vladom, prepreku predstavlja što obe strane odbijaju da daju pismenu garanciju svojih zahteva i obaveza.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti