Sremskim Karlovcima 36 miliona za ulaganja

Sremski Karlovci dobili su preko 36 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja za projekte koji će da doprinesu boljoj komunalnoj infrastrukturi.
Sremski Karlovci dobili su preko 36 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja za projekte koji će da doprinesu boljoj komunalnoj infrastrukturi.

Kako kažu iz Uprave, sredstva će pomoći da u najskorije vreme počne sa radom izgrađen vrtić u naselju Dudara, da stanovnici Sremske ulice bezbedno prolaze svojom ulicom, a građani ulice Andreja Volnog imaju vodu po ceo dan.

"Novoizgrađeni objekat predškolske ustanove još uvek nije počeo sa radom, jer je neophodno da bude asfaltirana i pristupna saobraćajnica kako bi prilaz objektu bio funkcionalan. Stoga je za realizaciju projekta izgradnje 240 metara duge saobraćajnice u ulici Novoj, dodeljeno 13.063.216 dinara. Projektom je, osim asfaltiranja ulice, predviđena i izgradnja parking prostora i biciklističke staze, kao i opremanje  jednog dela prostora za potrebe dečije ustanove i Instituta za vinogradarstvo. Završetkom ovog projekta, biće stvoreni svi preduslovi da 342 mališana krene u novi vrtić", poručuju iz Uprave za kapitalna ulaganja.

Kako kažu, za izgradnju predškolske ustanove na Dudari, Fond (sadašnja Uprava) za kapitalna ulaganja odobrio je 100.000.000 dinara, a nakon što se u februaru ove godine, velika količina zemlje odronila u Sremskoj ulici i uništila saobraćajnicu, opština Sremski Karlovci je konkurisala za sredstva koja će da omoguće i sanaciju ulice.

U cilju normalizacije života 120 građana koji žive u ovoj ulici, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelila je 14.439.183 dinara.

"Već dve decenije 30 stambenih objekata u ulici Andreja Volnog imaju problem sa redovnim snabdevanjem pijaćom vodom. Usled konfiguracije terena koja ne dozvoljava propisanoj jačini pritiska da dopre do krajnjih korisnika, česti su slučajevi da građani nemaju vodu od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati. Finansiranjem projekta izgradnje vodovoda sa buster stanicom za deo pomenute ulice, u iznosu od 8.559.413 dinara koji finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, nestašica vode bi mogla da bude samo ružna prošlost za stanovnike ove ulice do kraja leta", poručuju iz ove institucije.

  • Rade

    15.04.2015 13:32
    Stanovnici naselja Rovine već 15 godina nemaju vodu, kanalizaciju i put - a platili su sve komunalije. Opština Sremski Karlovci uporno ignoriše svoje obaveze i nikad ne spominje ovo naselje na izlazu prema Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.