Novi Sad domaćin Internacionalnog festivala mode

Novi Sad će i ove godine biti domaćin Internacionalnog festivala mode i dizajna Serbia Fashion Week, koji će biti održan od 22. do 27. aprila.
Novi Sad će i ove godine biti domaćin Internacionalnog festivala mode i dizajna Serbia Fashion Week, koji će biti održan od 22. do 27. aprila.

Internacionalni festival mode i dizajna je projekat Nacionalne komore za modu Srbije i jedina je Nacionalna nedelja mode koja je licencirana od strane Evropskog saveta.

Svoje učešće na aprilskoj manifestaciji potvrdilo je više od 50 dizajnera iz zemlje i inostranstva, a pored modnih revija biće održane različite kulturne manifestacije, besplatni edukativni seminari, i poslovni susreti.

Predsednica Festivala i Nacionalne komore za modu Srbije Svetlana Horvat se zahvalila Gradu na podršci bez koje, kako je rekla, ne bi bilo moguće organizovati trenutno najveći festival ovog tipa na Balkanu, imajući u vidu broj učesnika, revija i posetilaca.

"Festival tretira modu veoma ozbiljno, kao umetnost i kao privrednu granu. Prvi put u goste nam dolaze privredne delegacije i sigurna sam da ćemo uspeti u nameri da revitalizujemo tekstilnu industriju Srbije i povećamo izvoz srpskih brendova na inostrana tržišta", izjavila je Svetlana Horvat.

Ona je dodala da se kao mera podrške mladim entuzijastima, organizuje i takmičenje za studente modnog dizajna u Srbiji i Evropi. Na ovo takmičenje već su prijavljeni studenti iz 20 zemalja Evrope.

Događaj će biti upriličen u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

  • Tuga

    15.04.2015 23:24
    Auuuu
    Samo kada je pijani Jokic tu, mogao bi da se okupa za promenu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti