Zagađena sirova voda u Novom Sadu?

Jednoćelijske životinje, takozvane rotatorije i mikroskopske gliste nalaze se u sirovoj vodi koja se prerađuje u novosadskoj fabrici vode.  
Jednoćelijske životinje, takozvane rotatorije i mikroskopske gliste nalaze se u sirovoj vodi koja se prerađuje u fabrici vode.

U upravi "Vodovoda" tvrde da je pojava otkrivena blagovremeno i da ovi organizmi ne stižu do korisnika, piše "Blic". Šef službe za odnose s javnošću u ovom preduzeću, Davor Santrač, kaže da je sirova voda sve lošijeg kvaliteta, zbog čega se planira nabavka novih sistema prečišćavanja. On ističe da se mikroorganizmi ne nalaze u vodi koja stiže do Novosađana, a ovu informaciju potvrđuju i u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima "Blica", rotatorije i mikroskopske gliste se nalaze i u rezervoaru na Keju, odakle prerađena voda odlazi u grad. Kako tvrdi sagovornik ovog lista, najnovije analize pokazale su da je u litru prerađene vode iz rezervoara na Keju nađeno sedam živih glista koje hlor nije ubio.

  • @Tabadzija

    06.08.2010 02:08
    Kriv je Ivan
    Lriv je Ivan, Tabadzijo! Da nebi njegove pistaljke nebi bilo ni cvrckova ni Tabadzija....
    Ali Ivan uvidja svoju gresku, za razliku od Vas. Ne zanima nas ko je sa kim spavao nego zasto su odgovorni za stanje u jednom takvom sistemu spavali. Otkud i zasto crvi?
    A sa Cvrckom pokusajte to resiti sa malo vise sarma.
  • TABADZIJA

    05.08.2010 17:14
    ....cvrcak je sahranio tri muza,neke pod zemlju,neke finansiski,namestio tri stana,pa bi bio red da ostavi i treci komentar!!!Samo napred,ovo se ne placa!!!
  • Cvrčak

    03.08.2010 19:33
    cvrči
    20 godina u Vodovodu se niko nije zaposlio preko konkursa. Svako dovodi "svoje", i to svi znaju. Od uvek i u svim javnim preduzećima. Svakoga je "neko" doveo.
    Ali pitanje je koga je doveo, da li je kompetentan, da li je u stanju, sposoban, vredan... Svako želi da radi. Zašto optuživati one koji hoće da rade? Jer su gori od onih što neće?
    Ali postoji bezobrazluk. A to je kad se degradiraju oni koji su neophodni da bi preduzeće moglo da radi, kada se jedno priča a drugo radi, kada vrištiš o tome šta su radili oni pre tebe,oni pre njih..., a ti radiš pet puta gore. U neke stranke se učlanjuju manje obrazovani, ali zato ne i nesposobni, u druge školovaniji, u neke društveni paraziti i foliranti, sitni i krupni kriminalci... Neke su moderne, neke nisu. Onda neke zapošljavaju "svoje" inžinjere, pravnike, ekonomiste, a druge pevačice, metrese, maserke, frizerke, pekare, narkomane koji pokušavaju da se skinu, novosadske tabadžije, boksere...
    I nema tu ništa loše, i oni su ljudi... Ali glupost ne miruje. Sad njima počinju da "smetaju" inžinjeri, tehnolozi, hemičari, operateri, jer ne mogu stalno podnositi teret sopstvene gluposti. A i dokoni su. Onda smišljaju. To je najgori deo!
    Onda kreće zona sumraka, moći, ometanja, rasturanja, uništavanja... Evo rezultata!
    Novac je druga tema. Sve što valja, što raste, što misli, "cveta"...treba polomiti, na što sitnije delove. E u tome su ovi najtalentovaniji do sada! Neponovljivo iskustvo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti