Krivična prijava protiv bivšeg direktora Stana

Poreska policija je novosadskom Višem tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg generalnog direktora JKP "Stan", Maksima Vojnovića, nekadašnjeg finansijskog direktora tog gradskog preduzeća, Gorana Zečevića, te direktora privrednog društva "MRM-Argons" iz Novog Sada, Milenka M.

Poreska policija je novosadskom Višem tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg generalnog direktora JKP "Stan", Maksima Vojnovića, nekadašnjeg finansijskog direktora tog gradskog preduzeća, Gorana Zečevića, te direktora privrednog društva "MRM-Argons" iz Novog Sada, Milenka M.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja u privredi i na taj način oštetili budžet Srbije za pet i po miliona dinara.

U Poreskoj policiji tvrde da je Vojnović, od juna 2007. pa u narednih godinu dana, izdavao naloge finansijskom direktoru da prenosi novac s tekućeg računa "Stana" na račun "MRM-Argonsa", u iznosu većem od izdatih računa i pruženih usluga, odnosno za iznos veći od 20 miliona dinara, što je u poslovnim knjigama lažno evidentirano.

  • djurdja

    27.05.2011 16:13
    ***
    Treslase gora, rodio se mis!

    Pa sta je sa krivicnim prijavama?
  • trla baba lan

    04.08.2010 09:52
    dokle više
    Sami smo krivi,pa ajdete sad Novosađani,dokle više da trpimo.Te jedna vlast,te druga vlast,treća....dokle ćemo ćutati i gledati kako nas pljačkaju svi koji dođu.Razni direktori koji se samo smenjuju i bogate a mi ćutimo.Pa tako nam i treba,ma treba da ostanemo svi gladni i bez posla.Probudite se ljudi.
  • Zlopamtilo

    04.08.2010 07:39
    Pa ostade ziv
    Obeca nama nas aktuelni gradonacelnik kad koalicija preuze Grad da ce se preispitati poslovanje JKP.
    Propadose: STAN, SPENS, Zelenilo...
    Deca inspektora iz ....ske inspekcije koji vrsise kontrolu poslovanja pocese raditi u JKP (koja ce uskoro stici tamo gde je vode.
    Perspektivni savetnik stize da uz kauciju od 50000 Eura cuva ledja prethodnom direktoru, a svom profesoru iz ETS. Direktor kojeg je savetovao podnesee ostavku. Naslednik godisnji finansijski izvestaj salje sa svojim faksimilom i nastavlja da se sepuri po sredstvima javnog informisanja prikazujuci svoju imovinsku kartu, a nikako da pokaze svoju radnu biografiju.
    Kadrovi iz Bobote bogato nagradjuju svoje poverioce i tako dalje i tako redom.
    Rece covek pa ostade ziv....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti