Informatika časti još 4.000 građana

U okviru akcije "Plava kućna računaljka", planira se da do kraja godine oko 4.000 građana bude oslobođeno plaćanja jednog računa.  
U okviru akcije "Plava kućna računaljka", planira se da do kraja godine oko 4.000 građana bude oslobođeno plaćanja jednog računa. Od januara, ovu pogodnost je iskoristilo oko 4.500 Novosađana, a njihov broj iz meseca u mesec varira u zavisnosti od sume koja se nalazi u fondu od naplaćenih kamata neredovnim platišama. Ta suma mesečno iznosi između 2,5 i 3 miliona dinara.

Portparolka "Informatike", Gordana Galešev, kaže da je akcija podigla naplatu računa za oko 5 odsto."Akcija "Plava kućna računaljka" zapravo je i pokrenuta da se afirmiše pozitivan odnos koji Novosađani imaju prema komunalnom sistemu, budući da je naplativost na mesečnom nivou više od 60 odsto, a na godišnjem 90 procenata", rekla je ona.

S druge strane, "Informatika" je neredovnim platišama ove godine poslala oko 40.000 opomena pred tužbu. Od toga, četvrtina slučajeva je rezultirala tužbom.

  • Vladimir

    18.11.2010 22:19
    Ipak se desava...
    Racune obicno placam online, pa tako i proveravam svoje zaduzenje kod Informatike - pre nego sto mi stigne racun na kucnu adresu.
    Odem ja i ovog meseca da proverim online prizanicu kada ono ukupno za uplatu 0.00 dinara. Naravno pomislim da kako se vec kod nas kaze "sistem nam danas ne radi", te se odlucim da sacekam racun koji stize na kucnu adresu. Posle par dana dobih racun, kad ono 0.00 i pise: "Cestitamo! Dobro ste izracunali! Iznos za uplatu 0.00 dinara."

    Dakle, ipak se desava iako ne znam na osnovu cega sam to zasluzio. Placam racune redovno, ali isto tako i moji roditelji placaju redovno a do sada nisu bili "srecni dobitnici" kao ja...
  • Milan

    07.10.2010 21:28
    " Ne lažu"
    Samo manipulišu. Gradjanima koji imaju zlatnu kuglicu, i znatan broj bodova, mesečni račun šalju što kasnije odn. posle 15-og u mesecu. Dobija se mali broj bodova u tom mesecu a znatno se produžava rok za ostvarenje bonusa za neplaćanje jednog računa.
  • Sandra

    08.08.2010 21:32
    ISTINA JE zaista oslobadjaju, ali je bitno osim redovne naplate da to bude do 20 u mesecu, evo ja naprimer sam redovni platisa, ali nisam uvek do tog datuma i zato nemam tu neku zlatnu kuglicu, kako je vec zovu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti