Danas akcija "Pešačimo u prirodi"

Planinarsko smučarsko društvo "Železničar" danas organizuje još jednu akciju "Pešačimo u prirodi", a ruta je Begeč – Banoštor – Andrevlje – Šuljamska Glavica – Letenka – Banoštor – Begeč.
Planinarsko smučarsko društvo "Železničar" danas organizuje još jednu akciju "Pešačimo u prirodi", a ruta je Begeč – Banoštor – Andrevlje – Šuljamska Glavica – Letenka – Banoštor – Begeč.

Polazak je zakazan za 6.45 časova, autobusom broj 56 za Begeč (stajalište ispred glavne Železničke stanice u Novom Sadu).

Staza je duga oko 28 kilometara i dosta naporna.

Učesnicima se preporučuje da se obuku lako, slojevito i da u rancu uvek imaju rezervnu presvlaku i zaštitu od padavina. Novi učesnici na startu neka se prijave vodiču radi dobijanja potrebnih uputstava, kako bi se staza lako savladala i dan proveden u prirodi ostao u lepom sećanju, navode organizatori.

Vodič će biti Zoran Grčić Grco i treba se prijaviti na broj 063 543 681.

  • Bio jednom i nikad vise

    21.06.2015 16:25
    Bio sam na setnji sa Zeleznicarom jednom. Vise se stajalo u mestu nego sto se pesacilo. Da ne pricam da je na startu bilo preko stotinu ucesnika a na cilj je stiglo nas 6. Svi su se negde razbezali kada su se upisali.
  • Fred

    21.06.2015 07:13
    28 km pesacenja
    Pesacenje u prirodi definitivno ima i starijih boraca na turi jer oni imaju vremena i dosli su tu zbog druzenja.
    Danasnja tura je zahtevna i limitirana vremenom zbog povratka skelom i zato sto je u pitanju Grcic Zoran -Grco koji je jedan od najboljih vodica za Frusku Goru, a i za Srbiju. Sa njim na turama cete steci kondiciju, a pojedinici sa veoma losom kondicijom i pocetnici ce biti zamoljeni na pocetku da dobro razmisle zbog tezine ture i on ce im sigurno savetovati kracu varijantu. Na 28 km pesacenja ko krene danas sigurno ce to osecati danima ako je nepripremljen pa zato se i prave duge pauze da se to prevenira. Ljudi bi trebalo da se informisu oko nedeljnog pesacenja ranije putem informacija u klubu jer nije isto kada se pesaci u okolini Popovice ili Paragova gde se moze vrlo brzo doci do Ns,a ne kod si krenuo neobavesten i nepripremljen za Andrevlje.
  • Pera

    20.06.2015 20:06
    Prosecna starost ucesnika 70 godina, idu jako sporo i prave ogromne pauze. Odlicno ako nemate kondiciju i hocete da se druzite sa starijim penzionerima.
    Obavezno poneti pljosku. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti