FOTO: Opasno igralište na Klisi, deca nebezbedna

Na dečijem igralištu na uglu Savske i Zmajevačkog puta roditelji svakodnevno nalaze mnogo smeća, ostatke od polomljenih igrališnih rekvizita, a ni samo igralište ne poseduje ogradu, te je dodatno nebezbedno.
Na dečijem igralištu na uglu Savske i Zmajevačkog puta roditelji svakodnevno nalaze mnogo smeća, ostatke od polomljenih igrališnih rekvizita, a ni samo igralište ne poseduje ogradu, te je dodatno nebezbedno.

Redakciji 021.rs požalila se Ilijana Bošnjak, majka devojčice, koja je svoje dete redovno vodila na ovo igralište, međutim nedavno je, strahujući za život svog deteta, prestala da je tamo vodi.

"Igralište nije ograđeno, stakla ima na sve strane, smeća takođe, a kad su vrućine, to mnogo smrdi. Ima skoro dva meseca kako su merdevine od tobogana polomljene, pa su ostala dva metalna nosača koja to drže, ona vire iz zemlje i korodirala su, ne daj bože da neko dete padne na to", kaže ona i napominje da je slična, a ko ne i gora situacija i na obližnjem igralištu Proletera na Klisi.

Prema saznanjima 021, na ovom igralištu igra se puno dece, pogotovo vikendom, a ovakvom nebrigom o igralištima, smatraju roditelji, ugrozen im je život.

"Pre neki dan se neka devojčica saplela o te metalne ostatke što vire iz zemlje i povredila je nogu. Kako deci zabraniti da trče. Odlučila sam da više svoje dete ne vodim tamo, ali to nije rešenje, jer deca treba da se igraju na igralištima", kaže Bošnjak.

Ona napominje i drugi veliki problem ovog parka, a to je problem smeća, kojeg ima na sve strane, ali, kako kaže, za to su krivi svi roditelji koji tu čuvaju svoju decu, jer oni najviše koriste igralište, pa prema tome najviše i zagađuju.

U ovom parku postoje samo tri male kante, ali one su evidentno nedovoljne da prime smeće koje se tokom dana nakupi.

Zabrinuti roditelji povodom ovog problema kontaktirali su i Mesnu zajednicu Klisa odakle su im rekli da sa igralištem imaju problem već duže vreme, da niko nije zadužen za održavanje igrališta, te da "Gradska čistoća" jednom nedeljno prazni kante.

Sa druge strane, iz ZIG-a, koji je zadužen za održavanje svih, pa i ovog dečijeg igrališta za 021 kažu da su upoznati sa problemom devastiranog igrališta na uglu Savke ulice i Zmajevačkog puta na Klisi.

"Nalog da se rekviziti poprave već je izdat nadležnom JKP Lisje i očekujemo da će u narednih nekoliko dana polomljeni rekviziti biti sanirani i bezbedni za igru dece", kažu iz ovog javnog preduzeća.

Iz ZIG-a podsećaju da su započeli aktivnosti na redovnom održavanju dečijih igrališta i sportskih terena, a radovima će se najpre pristupiti na lokacijama na kojima je bezbednost dece najugroženija, i to na Limanu, Grbavici, Keju i Podbari, a potom i u drugim delovima grada i prigradskih naselja. (Gordana Ćosić - gocacosic@021.rs)

  • 07.08.2015 08:32
    Divlje horde! Pretvorili su moj grad u deoniju smeća...
  • munja

    07.08.2015 07:22
    ne vredi
    Ne vredi to je takav kraj, ja zivim tu i nije mi ni malo drago zbog toga. Ti divljaci razbijaju sve i svasta, ima jos jedno kod skole vezbaliste koje su unistili, wc na okretnici 1-ce stalno prevrcu, dernjaju se (pevaju), svi imaju ogromne bazene, pune ih pa vracaju satove, greju se cele zime na struju pa ne placaju (pera ih povezao), to je takav kraj i tu vi sa zemljacima ne mozete nista. Nemojte uopste se baviti klisom jer tu im je najveci rasadnik glasaca.
  • 07.08.2015 06:23
    Зенон
    Проблем овог игралишта нису мала деца која се ту играју, већ тинејџери који дивљају,углавном ноћу, а сакупљају се и на кошаркашком терену који је тик уз игралиште.

    Они намерноноћу ломе те мердевине за тобогане, љуљашке,клацкалице...

    Тосу већ момци од 16,17 година,насилни,бучни... дилери дроге у настајању. МЗ и воде такви,који су у Јединственој Србији.

    Лочу пиво преко ноћи и онда лупају флаше о асфалт код игралишта. Заиста јесте грознои опасно.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti