Pastor Pajtiću okreće leđa?

Lider SVM Ištvan Pastor izjavio je da su male šanse da sa Demokratskom strankom nastavi saradnju posle izbora u Vojvodini, koji bi trebalo da budu održani do kraja godine, uporedo sa lokalnim.
Lider SVM Ištvan Pastor izjavio je da su male šanse da sa Demokratskom strankom nastavi saradnju posle izbora u Vojvodini, koji bi trebalo da budu održani do kraja godine, uporedo sa lokalnim.

Ipak, dodaje Pastor za "Kurir", izbori još nisu raspisani pa je rano govoriti o tome.

"Ko će biti partner SVM zavisiće od izbornih rezultata. Činjenica je da sa SNS-om imamo partnerski odnos, stoga su male šanse da i posle izbora nastavimo saradnju sa DS-om i Bojanom Pajtićem, jer su oni jednostavno izgubili koalicioni kapacitet, kao i politički uticaj koji su imali pre četiri godine", kaže Pastor.

I Nenad Čanak ispred LSV-a, iako koalicioni partner DS-a u Vojvodini već deceniju i po, nedavno je praktično prvi put demokratama okrenuo leđa, kada su oni početkom prošlog meseca odbili da podrže njihov predlog o promeni izbornog zakona za pokrajinske izbore. Takođe, Čanak se nedavno sastao sa premijerom Vučićem, i tom prilikom izjavio da je sadašnja vlast prva koja je počela da brani interese Vojvodine.

Na ovaj način, Bojan Pajtić može da ostane bez dva svoja najveća koaliciona partnera, a kako je rejting DS-a prema poslednjim podacima 7,2 odsto, sami teško da bi nešto mogli da urade. Pajtić, sa druge strane ovakav stav Pastora komentariše činjenicom da svako svoje stavove treba da brani pred biračima, te da će se na izborima videti ko kome koliko veruje.

Izbori iza ćoška, odakle novac za kampanju?

Sve stranke, kada ih pitaju o pokrajinskim i lokalnim izborima koji bi, navodno, trebalo da budu održani krajem godine, ističu isto – manjak novca za kampanju. Kako navode, nema dovoljno novca, pa samim tim i kampanja neće biti skupa.

"Lokalne kampanje će biti na teretu opštinskih i gradskih odbora, u skladu sa bužetskim mogućnostima i naravno članarinom“, navodi predsedni Gradskog odbora SNS  i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ipak, niko nije bio spreman da istakne koliko će otprilike novca biti potrošeno ako do izbora dođe.

Demokrate ističu da će koristiti novac koji im bude bio na raspolaganju, kao i donacije. "Ne smatramo da kampanja treba da bude nešto velika u medijskom smislu, kao što to radi većina drugih stranaka", ističe portparolka demokrata Aleksandra Jerkov.

Osim toga, niko ne strahuje od manjka na računu. "Nismo dužni, niti ćemo to biti", navodi Mihail Njilaš iz Saveza vojvođanskih Mađara.

  • Vojvodjanska Republika

    12.08.2015 07:40
    Cela sadasnja politikantska garnitura nije ni u baru da se strpa.

    Resenje je mnogo jednostavnije ali za to treba imatu onu stvar.

    Vi odlucite, sami ste svedoci poslednjih 25 godina njihovih rezultata i njihovog dosadasnjeg "rada"
  • Manjina 57

    12.08.2015 07:23
    @Cile,@Dule
    Bravo za komentare, napisali ste suštinu. Naravno, ne mogu da zamerim botovima, oni pišu i lajkuju ono što im je naređeno. Šteta što ne razmišljaju svojom glavom, loše će proći u realnom životu (osim nekolicine koji će ostati na partijskom hlebu).
  • dule

    12.08.2015 06:32
    "Anonimus

    SVM ce uvek biti na vlasti! Ostali mogu da se smenjuju."


    Naravno, SVM je manjinska stranka i njihov glavni zadatak je zaštita interesa mađarske manjine. To se najbolje ostvaruje ako se sarađuje sa vlašću u republici. Ko ima problem sa ovim on ima problem i sa logičkim razmišljanjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti