VIDEO: Ritska ulica posle svake kiše pod vodom

Stanovnici Ritske ulice na Klisi su se i ove nedelje našli pod vodom zbog toga što ni posle više godina nije rešen problem odvođenja atmosferskih voda.

Stanovnici Ritske ulice na Klisi su se i ove nedelje našli pod vodom zbog toga što ni posle više godina nije rešen problem odvođenja atmosferskih voda.

Na fotografijama i video snimcima koje su stanovnici napravili 25. maja, 6. i 20. avgusta ove godine, a koje 021.rs objavljuje, može se videti kako se ulica posle svake jače kiše nađe pod vodom.

Građani kažu da su se više puta obraćali nadležnim gradskim službama, ali da se ništa ne preduzima, a radovi koji su počeli još 2008. godine do danas nisu završeni.

- Problem je počeo da se rešava 2008. godine izgradnjom zacevljenog sistema za odvođenje atmosferske vode u ulici Ritska od ulice Povrtarske do Sentandrejskog puta dužine oko 300m. Investitor radova JP "Zavod za izgradnju grada" je putem izvođača radova u toku 2008. godine skoro završio radove, ali nikad nije uspostavio sistem odvođenja atmosferske vode jer nisu slivnikom prihvatili i usmerili vodu u izgrađeni cevovod, pri čemu nije položen deo cevi u dužini od pet metara na raskrsnici sa Čenejskom ulicom. Vrednost ovih investicionih radova iznosila je oko 10 miliona dinara, ali kako isti nisu privedeni kraju i sistem nije doveden u funkciju, svedoci smo činjenice "zakopanog novca u zemlju", a sa nekoliko stotina hiljada dinara za ugradnju slivnika i povezivanja cevovoda, kompletni radovi bi bili okončani", kaže jedan od stanovnika Ritske ulice O. K.

U Zavodu za izgradnju grada za 021.rs su potvrdili da je preostao da se izgradi deo mreže na raskrsnici Ritske i Čenejske ulice i da to nije urađeno zbog prisustva brojnih podzemnih instalacija, pa je prvo bilo neophodno obaviti izmenu projektne dokumentacije, odnosno izmeniti deo trase atmosferske kanalizacije i izmestiti je izvan raskrsnice.

- Kako ovogodišnjim Programom sredstva za ovu namenu nisu planirana, stručne službe našeg preduzeća će završetak izgradnje atmosferske kanalizacije u Ritskoj ulici uvrstiti u predlog Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2016. godinu. Napominjemo da je projektno-tehnička dokumentacija pripremljena i da je potrebno još obezbediti sredstva za radove - kažu u ovom gradskom preduzeću za 021.rs.

U ZIG-u kažu i da će u međuvremenu Služba održavanja dati nalog JKP "Vodovod i kanalizacija" da se situacija na terenu redovno prati i da se u Ritskoj ulici prioritetno ispumpava atmosferska voda koja se zadržava na kolovozu.

  • Voja

    21.08.2015 23:20
    Klisa na Vodi. Sta hocete vise?
  • 21.08.2015 23:11
    A šta ćemo kada ne bude ni atmosferska kanalizacija imala gde da odvede vodu? Klima se očigledno menja. Plivaćemo svi samo tako, ali videli smo po rezultatu nedavne ankete da to nikog ne zanima. Bitni su samo dnevnopolitički brljezgavci.
  • 21.08.2015 19:28
    Slivnik
    Ina, slivnik NE POSTOJI!!!! A i da ga ima on mora negde da provede vodu. Citajte malo, ljudi nisu imali drugu mogucnost nego da snimaju. Na zalost, nisu vam pokazali snimak iz maja meseca kada su pozajmljivali opremu i cisternu da im voda ne bi usla u kuce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.