Traži se novac za sanaciju klizišta

Donji put u Ribnjaku, koji je počeo da se obrušava zbog klizišta, najverovatnije će biti rekonstruisan tokom septembra.

Donji put u Ribnjaku, koji je počeo da se obrušava zbog klizišta, najverovatnije će biti rekonstruisan tokom septembra.

Pomoćnik direktora Zavoda za izgradnju grada, Đorđe Kuljančić, kaže za Radio 021 da je projektna dokumentacija pripremljena, ali da još nije obezbeđeno 15 miliona dinara, koliko je potrebno za radove. "Traži se način sada da se taj posao isfinansira. Mi znamo da je to hitno i mislim da ćemo za nekoliko dana imati rešenje, odnosno da ćemo znati kako ćemo finansirati radove i kako ćemo izvođača uvesti u posao", kaže Kuljančić.

Građani koji koriste Donji put su međutim nestrpljivi, jer je klizište proradilo pre skoro tri meseca. Jedan od slušalaca Radija 021 kaže da su trenutnim stanjem ugroženi svi stanovnici Ribnjaka, jer je to glavni put pored Dunava, koji ide skroz ispod mosta u Kamenički park. "Alternativa za građane Ribnjaka bilo bi da se otvori put kroz Kamenički park, koji je zatvoren još od izgradnje mosta, a ni to nadležni ne rade. Postavlja se pitanje, šta se čeka", navodi on.

U Zavodu za izgradnju grada kažu da će od momenta početka radova trebati oko mesec i po dana da se klizište sanira, a put rekonstruiše. Između ostalog, treba postaviti betonsku konstrukciju, koja bi sprečila da klizište ponovo proradi, te urediti odvođenje atmosferskih voda, što je najveći uzročnik stvaranja klizišta. (D.S.)

  • Uncut

    28.08.2010 18:14
    Opet ja
    Ulica Oblacica Rada jos nije asfaltirana, ni posle 40 godina...
  • 26.08.2010 12:15
    Trio fantastikus ... To je trio ... da ne lajem ... u njemu se izdvaja Fočo Tošković, penzioner preduzetničkog duha
  • Sokrat

    26.08.2010 11:48
    A da mi lepo nekim bedemom ogradimo to naselje, pa još i čuvare da postavimo i eto ti urbanog zatvora, i onako po komentarima vidim da stanovnici tog naselja su slični onima iz "Doline lopova" pa nek se onda bune što su tamo u rezervatu. Zaiskali ste eto Vam ga. Eto dobrovoljno se prijavljujem da donesem tri makoša za: Amidžića, Protića i Toškovića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti