Uređenje Keja pri kraju (Foto)

Nakon uklanjanja ostataka mosta na baržama, nastavljaju se radovi na parternom uređenju Keja žrtava racije i Beogradskog keja, na potezu od Bulevara cara Lazara do Kanala DTD.    
Nakon uklanjanja ostataka mosta na baržama, nastavljaju se radovi na parternom uređenju Keja žrtava racije i Beogradskog keja, na potezu od Bulevara cara Lazara do Kanala DTD. U toku je priprema podloga za postavljanje klupa i ostalog urbanog mobilijara. Sređuje se i spomenički plato, a uskoro će na košarkaškom terenu biti postavljeni koševi i ograda.

Direktor Zavoda za izgradnju grada, Borislav Novaković, kaže da je jedan od ciljeva rekonstrukcije bio da se od Keja napravi mesto na kom će se Novosađani rado okupljati. "Dakle, želja nam je bila da Dunav i šetalište ne budu mesto koje će Novosađani posećivati samo u ranim jutarnjim i kasnim večernjim časovima, nego da ih svojim sadržajima vežemo za Kej u toku celog dana", istakao je on.

Do sada je na Keju izgrađeno 2,5 kilometra nove pešačke i biciklističke staze, kao i trim staza duga oko jedan kilometar. Sagrađeni su i košarkaški teren i teren za boćanje. Novi parking prostor ima 30 mesta, a završeno je i postavljanje javne rasvete.

Predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, kaže da je uređenjem keja iskorišćen jedan od mnogih potencijala Dunava. "Mislim da će to svakako pružiti jedan zanimljiviji i kvalitetniji sadržaj Novom Sadu i da će Novosađani i Novosađanke sigurno prepoznati taj kvalitet i da će na ovom mestu provoditi prijatne trenutke", rekao je on.

Rok za završetak radova je kraj avgusta, a njihova ukupna vrednost iznosi 120 miliona dinara.

Iako uređenje još nije završeno, i najmlađi i najstariji Novosađani se već rado šetaju po Keju.

Uređivanje trotoara.

Aleksandar Jovanović i Borislav Novaković su isprobali biciklističku stazu.

Isprobali su i novu klupu - onu sa naslonom.

Nova korpa za otpatke i česma.

Zanimljiv detalj sa obližnjeg solitera. Neki za obnovu fasade čekaju grad, a neki ih dekorišu u skladu sa svojim ukusom i uverenjima. Bez obzira na cenu i visinu.

  • sasaa

    07.09.2010 07:50
    klupa bez naslona
    Sve mogu da razumem,

    izgled keja - ukusi su razliciti,
    parkinzi i prilazi po zahtevu vlasnika kafica - u Srbiji je to "normalno"
    "ugradili" su se - i to je ovde "normalno"
    sivi behaton - s obzirom ko ga pravi i to je "ok"
    sirina setalista od 2,5 metara - valjda je tako moralo da bude

    ali KLUPE BEZ NASLONA ???

    "Kao metla bez drske, kao wc solja bez daske, kao tronozac bez jedne noge... To je ona klupa koja uvek zvrji prazna.
    Penzioneri je uglavnom zaobilaze, jer mogucnost da smeste kosti je prepolovljena, oni nemaju na sta da se naslone, a mladi nemaju na sta da sednu."



  • 30.08.2010 06:46
    Lopovi nose crno da ih ne primete dok kradu po mraku, a onda jednog dana zamene taj oufit za onaj dezeniran kao majica onog deke sa unukom.
  • Tuareg

    26.08.2010 13:57
    Reči i dela govore
    Robert i Marko su režimski ljudi.
    Nek sednu, jedan!
    2 000 000 000 hej, miliona teško zarađenih novaca, tuđih, je s t r a ć e n o !
    Nikakva trava, cveće i egzotično drveće oprati to neće!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti