Otvorena kuhinja u CK 13

U Omladinskom centru CK 13 će 8. septembra početi sa radom Otvorena kuhinja.
U Omladinskom centru CK 13 će 8. septembra početi sa radom Otvorena kuhinja.

Takozvani zajednički ručak organizovaće se tri puta mesečno, a ovu uslugu će moći da koriste svi. Uz obrok u  planu je i organizovanje različitih programa Omladinskog centra.

Za obroke će biti preporučena cena, ali će korisnici moći da ostave manju ili veću sumu. Novac će se stavljati u donatorske kutije i biće namenjen kupovini namirnica za pripremu obroka.

Ideja Otvorene kuhinje datira iz 19. veka, kada je u Nemačkoj otvorena Volksküchen, da bi se održala i u posleratno periodu, kada se iz protesta zbog bacanja hrane i nepravedne raspodele mogućnosti društvenih slojeva, "levica" okuplja oko ideje zajedničkog spremanja obroka po niskim cenama. Danas, mnogi alternativni i omladinski centri u svetu imaju ovakvu kuhinju.

Svi zainteresovani da volontiraju u  Otvorenoj kuhinji mogu se prijaviti na konkurs, koji se nalazi na sajtu www.ck13.org, a dodatne informacije mogu dobitii putem telefona 021 47 37 600.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.