Preduzeće "Dimničar" ostalo bez vlasnika

Novosadsko preduzeća "Dimničar" ostalo je bez vlasnika, kada je Agencija za privatizaciju raskinula ugovor sa kupcem Radmilom Konstantinović, navodeći neplaćanje rate i neodržavanje kontinuiteta proizvodnje kao razlog.
Novosadsko preduzeća "Dimničar" ostalo je bez vlasnika, kada je Agencija za privatizaciju raskinula ugovor sa kupcem Radmilom Konstantinović, navodeći neplaćanje rate i neodržavanje kontinuiteta proizvodnje kao razlog.

Predsednik Gradskog sindikata komunalnih radnika, Zoran Radosavljević, kaže da su i ranije upozoravali da će nakon privatizovanja doći do gašenja dimničarske delatnosti, uprkos činjenici da u Novom Sadu ima 250.000 dimnjaka. On je istakao da je ovakav scenario moguć za svako privatizovano komunalno preduzeće.

"Kad vlasnik izgubi interesovanje za to preduzeće, on ga napušta i građani ostaju bez određene delatnosti. Ko snosi najveći teret toga? Građani, pa onda i zaposleni, a tu nepravdu posle niko više ne ispravi", smatra Radosavljević.

On  tvrdi da je ranije u ovom preduzeću bilo zaposleno 16 radnika, a sada ih ima dvoje, troje. Predsednik Sindikata ocenio je da vlasnica nije bila zainteresovana za razvijanje delatnosti, već za veliki plac na kom se nalazi "Dimničar".

Radosavljević navodi da ako ova firma već nije pretvorena u javno komunalno preduzeće, svakako treba osnovati gradsku službu koja će se baviti odžačarskom delatnošću. U Agenciji za privatizaciju kažu da vlasništvo preduzeća postaje državno, a zastupnik kapitala će uskoro biti imenovan u saradnji sa rukovodstvom i lokalnom samoupravom.

Tada će biti obavljena procena situacije u "Dimničaru", i eventualno će početi priprema za ponovnu prodaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.