GSP čeka ponude do 20. septembra

Ponude za nabavku novih autobusa i uvođenje sistema elektronske naplate karata u Gradskom saobraćajnom biće otvorene nakon 20. septembra, kada ističe rok za njihovu dostavu.  
Ponude za nabavku novih autobusa i uvođenje sistema elektronske naplate karata u Gradskom saobraćajnom biće otvorene nakon 20. septembra, kada ističe rok za njihovu dostavu.

Pomoćnik direktora ovog preduzeća, Duško Savić, kaže da bi ugovori s izabranim ponuđačima mogli biti potpisani već početkom oktobra. "Međutim, naše iskustvo pokazalo je da nijedan tender ovakve vrste ne prođe bez žalbi", priznaje pomoćnik direktora GSP-a.

Zato je realnije očekivati da će kompletna procedura biti završena do kraja novembra, kaže Savić i dodaje da je uslov za to da ponude budu potpune, jer je to bio razlog propasti prethodno raspisanih javnih nabavki.

Nakon realizacije ovih javnih nabavki, Novosađani mogu očekivati 26 novih autobusa u gradskom prevozu, od kojih će 15 biti solo na dizel gorivo, šest na gas, a pet autobusi manjeg kapaciteta. "Elektronski sistem naplate će nam omogućiti da damo daleko bolju i kvalitetniju ponudu, u smislu određivanja vrste karata, cena i stimulativnih vožnji, za sve kategorije putnika", dodaje Savić.

Plan je da autobusi budu plaćeni 503 miliona, a sistem za elektronsku naplatu karata 154 miliona dinara. U finansiranju ovih nabavki, većim delom će učestvovati Grad, a manjim Gradsko saobraćajno preduzeće. (D.S.)

  • Bus

    30.08.2010 12:21
    CNG, ne TNG!
    Tender nije za autobuse na tecni naftni gas (plin), vec na komprimovani prirodni gas CNG, isti onaj na koji se greje i kuva. I upravo taj gas treba drasticno da poskupi.
  • pawlle

    29.08.2010 14:36
    gde nadjose ove portparole sve sa ijekavicom!!!!!
  • na TNG vozim na zemni gas se g

    28.08.2010 17:33
    @Vedran
    najavljeno je poskupljenje gasa kojim se GREJE i KUVA a ne onog koji se toci u vozila
    cena TNG /tecni naftni gas/ prati cenu nafte
    da li opravdano ili ne to je vec druga tema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti