Više para, a manje putnika

Godinu dana od početka pojačane kontrole karata u gradskim autobusima, broj putnika bez karte sveden je u proseku na pola procenta u odnosu na ukupan broj korisnika javnog prevoza.  
Godinu dana od početka pojačane kontrole karata u gradskim autobusima, broj putnika bez karte sveden je u proseku na pola procenta u odnosu na ukupan broj korisnika javnog prevoza.

Za koliko je broj onih koji se švercuju zapravo smanjen, pomoćnik direktora Gradskog saobraćajnog, Duško Savić, ne precizira, a nema tačan podatak ni za koliko su povećani prihodi od prodaje karata u odnosu na period pre pojačane kontrole. "Teško je reći koliko je to novca. Ja samo mogu da kažem da je procenat putnika bez karti manji i da su putnici koji nisu kupovali karte oslobodili prostor, pa se malo dobilo i na komforu", kaže pomoćnik direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Savić kao jedan od pozitivnih rezultata pojačane kontrole navodi i manji broj slučajeva džeparenja u gradskim autobusima. On dodaje da je otvoren dodatni broj prodajnih mesta radi smanjenja gužvi, dok je pravnim licima omogućeno da ispunjavanjem formulara, dostupnih putem interneta, na brz i efikasan način obezbede markice za zaposlene.

U Gradskom saobraćajnom smatraju da je kampanja uvođenja reda u sistemu javnog prevoza naišla na razumevanje većine putnika, a da povremeni problemi u realizaciji redova vožnje nisu posledica pojačane kontrole, već da proističu iz ukupne saobraćajne slike u Novom Sadu. (D.S.)

  • Rina

    31.08.2010 21:10
    Ekonomista
    "Za koliko je broj onih koji se švercuju zapravo smanjen, pomoćnik direktora Gradskog saobraćajnog, Savić, ne precizira, a nema tačan podatak ni za koliko su povećani prihodi od prodaje karata u odnosu na period pre pojačane kontrole." G'dine Duško, a zasto ste uopste tu ako NISTA NE ZNATE?!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.