"Sprečiti propadanje Apoteke Novi Sad"

Stručni savet za zdravstvo GO LSV-a upozorio je danas da Apotekarska ustanova "Novi Sad" tri godine gubi značajna finansijska sredstva jer ne izrađuje galenske lekove i preparate.
Stručni savet za zdravstvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorio je danas da Apotekarska ustanova "Novi Sad" tri godine gubi značajna finansijska sredstva jer ne izrađuje takozvane galenske lekove i preparate, počev od alkohola, hidrogena, borne kiseline i rivanola, do pudera za boginje i krema za bebe.

"Sve vreme Novosađani uporno dolaze i traže te preparate, budući da je punih dvadeset godina gradska apotekarska ustanova bila poznata po njihovom kvalitetu i pristupačnoj ceni. Pre tri godine, rukovodstvo je zatvorilo Galensku laboratoriju i nikada nije završilo i otvorilo novu koja je pripremana u Veterniku, iako je Grad obezbedio 12 miliona dinara za drugu fazu njene izgradnje", navodi se u saopštenju.

Prošlu godinu je obeležila nestašica lekova do koje je došlo zbog insistiranja rukovodstva na raspisivanju drugačijeg tendera za nabavku lekova i to u vrednosti od milijardu dinara.

"Tom minusu sada treba dodati i gubitke do kojih dolazi zbog toga što Apotekarska ustanova "Novi Sad" ne radi nešto što je radila, što je radila kvalitetno i za čime postoji potražnja", upozorava se u saopštenju.

Pored toga, tokom protekle tri godine, odlukom rukovodstva zatvorene su dve apoteke ("Zdravlje" u Temerinskoj i "1. maj" u Jevrejskoj ulici), koje su odlično poslovale, a otvorene četiri nove nerentabilne apoteke sa skupom kirijom, dodaje LSV.
  • cica

    22.10.2015 08:21
    nasa apoteka
    u apotekarskoj ustanovi Novi Sad vec godinama u fotelji sedi upravo kadar te partije koja pise ovo - LSV, tako da nije cudo sto ustanova lose posluje i sto ce i dalje biti na gubitku. dok stranac ne preuzme apotekarsku i krene ozbiljno da radi, ima da nam bude sve losije i losije. STOP LSV, DS, Jankovicima, Goodwill, Biljana i Luka, Laurus i svim ostalim koji nelegalno posluju u NS. sa svim apotekama i pekarama cveta drzava, a uskoro ce i javnost biti obavestena o svemu...

  • Novosađanka-ćata

    28.09.2015 08:22
    A šta na sve to kaže gospođa načelnica Gradske Uprave za zdravstvo? Ni ona se ne pita?... Ko razume, razume...
  • Vlada

    28.09.2015 07:06
    ...
    Ova država, sa sve apotekama u njoj je precvetala. Sada latice otpadaju i brzo će kraj. Eto, to je Srbija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti