FTN: Profesorka Konjović mora u penziju jer ima 66 godina

Fakultet tehničkih nauka je povodom peticije 40-ak profesora i asistenata Departmana za računarstvo i automatiku da se sačuva posao profesorki Zori Konjović, saopštio da je ona još pre godinu dana stekla zakonske uslove za starosnu penziju.

U dopisu medijima se navodi da FTN "snažno podržava razvoj studijskih programa IT sektora koji se organizuju ne samo na Katedri za informatiku, nego i na 11 drugih katedri u okviru 13 Departmana FTN".

- U prilog tome govori podatak da je na prvu godinu studija upisano 910 studenata na studijskim programima u okviru IT sektora. S tim u vezi, podsećamo da FTN počinje izgradnju nove zgrade Naučno-tehnološkog parka od 26.000 m2 namenjene upravo IT sektoru. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo prof. dr Zori Konjović koja je na svojoj katedri ostavila veliki broj mladih stručnjaka koji mogu kvalitetno da je zamene i nastave razvoj studijskih programa i katedre. Fakultet tehničkih nauka se više neće oglašavati povodom ovog pitanja, jer trenutno ima niz izuzetno važnih aktivnosti, među kojima je na prvom mestu početak nastave za preko 13.000 studenata - kažu na ovom fakultetu, dan nakon što su nezadovoljni profesori uputili javno pismo upravi fakulteta.

Podsetimo, u tom pismu se ističe pozadina cele priče u kojoj se dekan Rade Doroslovački optužuje da želi da ugasi smer "Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije", trenutno najpopularniji studijski program, a navodno u interesu drugog studijskog programa "Primenjeno softversko inženjerstvo", koji je osmišljen u skladu sa potrebama kompanije Šnajder elektrik DMS NS iz Novog Sada.

Zašto je ta vest bila u ponedeljak najčitanija i sa najviše komentara na ovom sajtu pročitajte OVDE.

  • 02.10.2015 06:20
    @Deks
    Dozvoljeno je i poželjno. Potpuno druga stvar je što neki uslovljavaju studente tako što im ne daju da uopšte upišu smer bez da potpišu ugovor sa firmom.
  • Deks

    01.10.2015 12:10
    Anonimus 08:43 • 30.09.2015.
    Ne može nikako biti dozvoljeno to što se događa na vašem fakultetu - da na državnom fakultetu a svakako i na kvalitetnom privatnom, čelnik fakulteta ili profesor ima firmu i fakultet mu služi za regrutovanje radne snage. Ovde se radi o privatizaciji fakulteta i zloupotrebom državnih resursa. To nije spojivo sa obrazovnom ulogom koju jedino može i sme da ima jedan profesor.
  • @Jan - Otimačina državnih par

    30.09.2015 13:23
    Prevideo si (sto se KOBSON-a tice) da je najveci broj radova publikovan u "srpskom" casopisu u
    ComSIS http://www.comsis.org/ koji finansira
    Republika Srbija, a cija je svrha pranje biografija lokalnih mocnika (uglavnom iz NS-a) ili pak trgovina. Plati i publikuj. Nesto slicno prestiznim casopisima iz Sarajeva, Ruminuje i Afrike, vec poznatima po istovetnim rabotama. Jednom recju, drzava finansira njihove skrabotine, koje posle sluze za velicanje i promociju istih. Sega, Mega univerziteti su posteniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.