FOTO: Povezani vrelovodi sa zgradama, kreće asfaltiranje ulica na Naselju

Na više lokacija na Novom naselju, gde su tokom letnjih meseci raskopane ulice i dvorišta zbog postavljanja novih vrelovodnih cevi, završetak radova očekuje se do početka grejne sezone, odnosno do 15. oktobra.
Na više lokacija na Novom naselju, gde su tokom letnjih meseci raskopane ulice i dvorišta zbog postavljanja novih vrelovodnih cevi, završetak radova očekuje se do početka grejne sezone, odnosno do 15. oktobra.

U Ulici Kaće Dejanović počeli su radovi na asfaltiranju. Tu je rok za završetak svih radova subota 10. oktobar.

U ovoj ulici je rekonstruisano 1.673 metra dotrajalog vrelovoda. Radove je izvodio konzorcijum na čelu sa kompanijom "Graditelj NS", koja je u obavezi i da površinu dovede u tehnički ispravno stanje. Međutim, ovde treba biti skeptičan s obzirom kako gradi kompanija "Graditelj NS", a podsetimo samo na zgradu od jednog sprata na Bulevaru Jovana Dučića koju zida već četiri godine i gde je rok za završetak prolongiran za još najmanje godinu dana.

U Ulici Partizanskih baza su takođe počeli radovi na asfaltiranju i u toku je dovođenje površine u tehnički ispravno stanje. Za ove radove zadužena je kompanija "Put invest" i rok za završetak je 15. oktobar.

Radove na rekonstrukciji 1.198 metara trase vrelovoda izvodio je konzorcijum na čelu sa kompanijom "Energo tehna".

Privode se kraju mašinsko-izolaterski radovi u Ulici Bate Brkić. Rok za završetak mašinsko-izolaterskih radova je četvrtak 8. oktobar, a građevinskih 21. oktobar nakon čega sledi dovođenje površine u tehnički ispravno stanje.

Radove na rekonstrukciji 980 metara vrelovoda izvodi konzorcijum na čelu sa preduzećem "Bulevar kompani", dok je za dovođenje površine u tehnički ispravno stanje ugovorom predviđena kompanija "Put invest".

Završeni su radovi na izgradnji vrelovoda duž Ulice Bate Brkića, od Ulice Đorđa Krstića do Satelitske pijace. Još uvek se radi u Ulici Braće Dronjak i tu bi takođe sve trebalo da bude gotovo do početka grejne sezone.

Ranije su završeni radovi i u Ulici Dušana Danilovića, pa sada radnici Zelenila sređuju razrovane zelene površine.

Radovi na rekonstrukciji dotrajalih deonica vrelovoda koji se izvode na Novom naselju neće ugroziti početak grejne sezone za potrošače koji žive na navedenim adresama, navode za 021 u Toplani.

Vrelovodne cevi su položene u rovove, povezane su, i do početka grejne sezone vrelovodna mreža u ovom delu grada, biće u funkciji.

Novosadska toplana godinama unazad radi na rekonstrukcijama dotrajalih delova vrelovoda i vrelovodnih priključaka na Novom naselju, koji se zbog visokih podzemnih voda nalaze u "agresivnoj" sredini, jer su rađeni starom tehnologijom i bili su podložni koroziji.

U ovom preduzeću kažu da će se rekonstrukcijom i primenom nove tehnologije postavljanja predizolovanih cevi, obezbediti kontinuirano snabdevanje korisnika toplotnom energijom kao i smanjenje gubitaka na mreži.

Toplana je inače tokom leta rekonstruisala ukupno oko 9 kilometara trase vrelovoda, od kojih je 5 kilometara samo na Novom naselju.

Rekonstrukcije vrelovoda i vrelovodnih priključaka urađene su još na Limanu 4 u bloku Balzakove ulice i Jožefa Marčoka, na neparnoj strani Balzakove ulice, od Bulevara cara Lazara do Bulevara despota Stefana, u zoni raskrsnice Ilije Birčanina i Hadži Ruvimove ulice na Novoj Detelinari, u Branislava Nušića, Milana Simovića i u Ulici Stanoja Stanojevića.

Pored navedenih, privode se kraju mašinsko-izolaterski i građevinski radovi na Bulevaru oslobođenja u Ulici Narodnog fronta.

  • Ismail

    05.10.2015 08:23
    Hm
    Nadam se da nakon ovih radova nećemo morati zimi da dogrevamo stanove.

    Inače, radovi u Partizanskih baza su trebali biti završeni 7. septembra, bar tako piše na tabli.
  • 05.10.2015 06:44
    Voldi
    Voleo bih da jednom pročitam istu okvu vest ali vezanu za Telep. Deo grada o kojem grad ne vodi računa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti