FOTO: Novi Sad pun policije u opremi za razbijanje demonstracija

Širi centar Novog Sada prepun je policije u opremi za razbijanje demonstracija.
Širi centar Novog Sada prepun je policije u opremi za razbijanje demonstracija.

Policija se nalazi u centru povodom skupa koji je za 16 časova na Trgu slobode zakazalo nekoliko vojvođanskih autonomaških pokreta.

Policija se nalazi na svakom uglu i povremeno legitimiše uglavnom mlađe Novosađane.

Podsetimo, za danas u 16 časova u centru Vojvođanska partija i nevladina organizacija Vojvođanski klub zakazali su protestnu "Šetnju za Vojvodinu".

U međuvremenu, oglasila se izvesna Mlada Vojvodina koja je saopštila da joj "ne pada na pamet" da učestvuje u toj šetnji, pri tome optužujući ove da su plaćenici Demokratske stranke i Bojana Pajtića.

Takođe, povodom najavljenog protesta, oglasilo se i nekoliko desničarskih organizacija koje su tražile zabranu okupljanja, a na nacionalističkim sajtovima su se navodno pojavile i pretnje organizatorima.

Pretpostavka je da se policija u većem broju našla u centru, zbog mogućnosti da neke desničarske grupe pokušaju da spreče održavanje "Šetnje za Vojvodinu".

Inače, okupljanje autonomaša 5. oktobra je "tradicija" već nekoliko godina, u znak sećanja na 5. oktobar 1988. godine, kada su kulminirale demonstracije u Novom Sadu ispred Banovine u okviru tzv. "Jogurt revolucije". Tada je smenjena tadašnja pokrajinska vlast i došlo je do ukidanja autonomije Vojvodine koju je imala prema tadašnjem Ustavu Jugoslavije. Na ovim okupljanjima autonomaša obično se pojavi tek nekoliko desetina pristalica.

  • 06.10.2015 09:36
    Lucija , sa druge strane Sarengradske Ade se nalazi istocni deo Srpske Krajine, pod hrvatskom upravom iliti okupacijom od 1998, ne zaboravi to!
  • Lala u Boji

    05.10.2015 21:04
    @Ante
    Pa ako ces da delis tudu zemlju red je da krenes od svoje; Baranju da vratite Madjarskoj ionako ih tamo ima najvise, tvoju Istru sa tobom zajedno da vratis Italiji, a Piranski zaliv ste vec vratili Slovencima, imam ja da dodam jos stogod al dugi put!
    Uzdravlje
  • 05.10.2015 18:43
    @Рок Без Фелера
    Vidim da ovde mnogima poodavno treba lekar za glavu, jer su pobrkali razne loncice. Da, Evropa je zauzeta svim i svacim a pored ostalog i pracenjem stanja u ovoj banana republici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti