Vodovod: Novosadska voda među najkvalitetnijim

Novosadska voda ne sadrži nikakve organizme koji predstavljaju opasnost po ljudsko zdravlje, pokazuju podaci Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" iz Beograda.
Novosadska voda ne sadrži nikakve organizme koji predstavljaju opasnost po ljudsko zdravlje, pokazuju podaci Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" iz Beograda.

Prema rečima direktora "Vodovoda i kanalizacije", Branka Bjelajca, ova institucija je angažovana kako bi se građani dodatno uverili u ispravnost vode koju piju. "Mi smo ih pozvali da ispitaju kvalitet naše vode i dobili smo pozitivno mišljenje. Čak, prema njihovim rečima, nisu skoro u svojim istraživanjima videli takav kvalitet kakav je kod nas", navodi Bjelajac.

Povod za ovu kontrolu je pojava nematoda, mikroskopskog valjkastog crva u novosadskoj vodi. Posle toga je Vodovod pojačao hlorisanje vode i očistio postrojenja u fabrici vode.

Bjelajac ističe da Novi Sad ima jednu od najkvalitetnijih voda u Srbiji. "Ne postoji način da se desi da se građanima isporučuje mikrobiološki neispravna voda, odnosno voda štetna po zdravlje. Naglašavam da postoji sistem sirove vode, koji je zatvoren, i gde se ta voda tretira. Ako naša laboratorija pronađe bilo šta u sirovoj vodi što ne odgovara zdravstvenoj ispravnosti, kao i ono što nije opasno po zdravlje, tretira se pojačanom dezinfekcijom", tvrdi Bjelajac.

U dogovoru sa Institutom iz Beograda, kontrola kvaliteta vode će se sprovoditi na svaka tri meseca. Bjelajac nije umeo da kaže koliko su koštali izrada elaborata i dodatna kontrola.

  • evo resenja

    04.09.2010 19:42
    http://news.discovery.com/tech/zap-theyre-dead-new-water-filter-electrocutes-bacteria.html#mkcpgn=rssnws1

  • molba za Radio 021

    02.09.2010 21:53
    'Ajd stvarno uzmite sami uzorke i odnesite nekoj privatnoj laboratoriji. Ne znam koliko to može da košta, a ako nemate love planirane za takve rashode, možete ih častite ih besplatnim banerom na obostranu korist i za dobro svih građana.

  • @Starodeocu

    02.09.2010 15:56
    Ne samo u Vodovodu
    Mediji ne verujem da mogu doci do te informacije. To je strogo cuvana poslovna tajna.
    Mozda je bolje pitanje zasto nam oni koji su odgovorni za tako nesto ne saopste te podatke. I ne samo u vodovodu vec i u drugim JP i JKP.
    A ako i kada objave to ce biti opsta vruka. kad se vidi koliko eksperata je yaposleno i kakvih u poslednjih 5 do 6 godina, a i pre toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti