Novi Sad deo projekta promocije tvrđava na Dunavu

Novi Sad zajedno sa šest gradova i opština jedan je od potpisnika Protokola o saradnji lokalnih samouprava koje na svojoj teritoriji imaju tvrđave na Dunavu.
Novi Sad zajedno sa šest gradova i opština jedan je od potpisnika Protokola o saradnji lokalnih samouprava koje na svojoj teritoriji imaju tvrđave na Dunavu.

Potpisivanje protokola je početak zajedničke promocije tvrđava u Beogradu, Novom Sadu, Baču, Smederevu, Velikom Gradištu, Golupcu i Kladovu.

Sve lokalne samouprave kao potpisnice sporazuma, polazeći od zajedničkih vrednosti i interesa, izrazile su spremnost da sarađuju na projektu "Tvrđave na Dunavu" i da međusobnom saradnjom doprinesu obogaćivanju kulturne ponude i promocije zemlje kao atraktivne i poželjne turističke destinacije.

Tvrđave na Dunavu predstavljaju bogato kulturno nasleđe Republike Srbije kao resursa održivog razvoja turizma i važan segment kulturnog potencijala jugoistočne Evrope. Putovanje "Tvrđave na Dunavu" počinje u Baču, s jednim od najznačajnijih srednjovekovnih utvrđenja, a slede Petrovaradin i Beograd, gde se nalaze dve najatraktivnije tvrđave. Put se potom nastavlja pored Smedereva, Rama i Golupca. Deo Dunava na potezu od Beograda do Golupca postaje sve atraktivniji za turiste.

Potpisivanjem protokola, potpisnice su izrazile spremnost da u okviru svojih nadležnosti, preduzmu odgovarajuće korake i konkretne radnje, koji će omogućiti promociji "Tvrđava na Dunavu", upoznavanje posetilaca sa spomenicima kulture, njihovim značajem i potencijalima u cilju poboljšanja turističke ponude.

  • Djura

    13.10.2015 17:59
    Fazon, dodjite da vidite tvrdjavu koju nikako ne odrzavamo.
  • И

    13.10.2015 11:43
    сад
    И сад ће опет трошити новац на рекламе, штампање памфлета, мајица......а тврђава ће и даље да пропада, ма стварно ми је мука.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti