Za testiranje MobiWallet-a prijavilo se 180 Novosađana

Oko 180 Novosađana prijavilo se za učešće u probnom radu aplikacije MobiWallet, preko koje se kupuju karte za prevoz gradskim autobusom.
Oko 180 Novosađana prijavilo se za učešće u probnom radu aplikacije MobiWallet, preko koje se kupuju karte za prevoz gradskim autobusom.

Nakon selekcije, volonteri će ovu aplikaciju moći da koriste za kupovinu pojedinačnih karata za vožnju, ali i za kupovinu paketa od deset karata, dok će uskoro biti dostupna i opcija kupovine mesečne karte.

Osim kupovine karte telefonom, ta aplikacija omogućava i da korisnici u svakom trenutku saznaju gde je autobus koji čekaju na stanici, procenu vremena njegovog dolaska na stanicu, a i informacije o ekološkom stanju delova grada.

Ostale funkcije koje će naknadno biti stavljene na raspolaganje korisnicima aplikacije su servis za informisanje o gradskim znamenitostima, kao i mogućnost uvida u raspoloživi broj bicikala na rent-a-bike stanicama. MobiWallet aplikacija trenutno je dostupna korisnicima pametnih telefona s "android" operativnim sistemom, međutim, radi se i na verziji za iOS mobilne telefone, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Osim Novog Sada, MobiWallet projekat realizuje se i u Santanderu (Španija), Firenci (Italija) i u regionu Vest Midlends (Velika Britanija).

  • jovan77ns

    14.10.2015 06:14
    greska za greskom
    autobusi krs,kazite javno koliko autobusa neizadje zbog neispravnosti!u vozilima se oseca antifriz,njegova isparenja su otrovna,o prokisnjavanju da i negovorim a vi uvodite aplikacije.za 21 vek i njegovu tehnologiju nemate ono osnovno.dzabe vama aplikacija kad sutra crkne 30 autobusa a delova nema,al bitno da aplikacije ima...
  • DOSTAVIŠE

    13.10.2015 11:06
    uradite korisno
    Stavite u Šafarikovoj ulici nadstrešnice i klupe da ljudi mogu da se sklone sa kiše i da sednu. Sramota
  • Pera

    13.10.2015 10:37
    lepo
    Nakon Beograda drago mi je da ovo i kod nas zaziveti, jako korisna aplikacija, pogotovo sto moze da se vidi koliko stanica je udaljen autobus od stanice na kojoj cekam. Jos da uvedu sistem slican busplusu odnosno elektronskim kartama i milina.
    Pozdravljam i podrzavam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti