Kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture Novi Sad predaje 23. oktobra

Kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, Novi Sad će predati 23. oktobra, na dan obeležavanja 71. godišnjice oslobođenja grada.

Kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, Novi Sad će predati 23. oktobra, na dan obeležavanja 71. godišnjice oslobođenja grada.

"Dobijanje prestižnih titula - Omladinska prestonica Evrope 2018. i Evropska prestonica kulture 2021, na čemu se aktivno radi, za Novi Sad bi značilo da ponovo bude ono što i zaslužuje", rekao je predsednik Organizacionog odbora za kandidaturu Novog Sada Nemanja Milenković.

On je, prilikom današnjeg predstavljanja kandidature, kazao da veruje da Novi Sad neformalno i jeste prestonica kulture, kao i omladinska prestonica Evrope i da očekuje da se to i formalno potvrdi. Po njegovim rečima pokrenuti su brojni procesi u omladinskim organizacijama i kulturnoj politici Grada, a kroz te dve priče, kako je rekao, može još mnogo toga da se uradi za Novi Sad.

Šef tima zaduženog za aplikaciju Momčilo Bajac naveo je da je stručni tim vizuju grada predstavio u četiri kulturne ture kroz Novi Sad - Bastion kreativnosti, Youth Kreativpolis, Dunavski bluz i Vojvodina na dlanu. Kako je rekao, na taj način će biti omogućeno da uz pomoć savremenih informacionih tehnologija posetiocima bude predstavljena avantura kroz Novi Sad kako bi sami stvorili sopstvenu sliku o gradu.

Grad Novi Sad je kandidat za titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine, kada će ona prvi put biti dostupna i gradovima i zemljama van Evropske unije.

  • 14.10.2015 09:11
    Potpuno nemoguca misija. Ovi ljudi nam trose novac i prave budale od nas.....mozda zato sto smo im to dozvolili?
  • 14.10.2015 08:51
    Predlazem da stavimo psa lutalicu kao novi simbola grada? Da li politicari zive u nekom drugom ili trecem Novom Sadu??? Halooo, budjenje!!!
  • Nije

    14.10.2015 07:01
    valjda
    Posle šest godina pisanja aplikacije i potrošenih stotina i stotina hiljada evra, nije valjda da je gotova!

    I ne predajete je 23.10.2015. zbog razloga koje ste naveli (obeležavanje godišnjice oslobođenja Grada) nego je 23.10.2015. krajnji rok za sve Gradove da predaju aplikaciju za kandidaturu.
    Znači jedva ste na vreme stigli da je završite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.