Spensov Skadar na Bojani

Izgradnja otvorenih bazena na Spensu mogla bi biti nastavljena početkom oktobra, iako je u aprilu najavljeno da će se to desiti sredinom ove godine.
Izgradnja otvorenih bazena na Spensu mogla bi biti nastavljena početkom oktobra, iako je u aprilu najavljeno da će se to desiti sredinom ove godine.

Tender za izvođača radova, koji je raspisalo republičko Ministarstvo sporta, trebalo bi da bude okončan ove nedelje, kaže direktor Spensa, Zvonimir Kaprocki i dodaje da će nakon toga to preduzeće raspisati tender za drugi deo posla.

Odlaganje nastavka radova odlaže i mogućnost da novi otvoreni olimpijski bazen prve kupače primi krajem leta naredne godine, kako je ranije najavljeno. Reč je o bazenu dimenzija 50 x 20 metara, čiju izgradnju, prekinutu pre čak 19 godina, gradski čelnici i rukovodstvo Spensa godinama reklamiraju. Za ove radove republičko Ministarstvo sporta i Grad opredelili su po 65 miliona dinara.

Međutim, za završetak otvorenog bazena, prateće infrastrukture i rekonstrukciju postrojenja za preradu vode biće potrebno još nekoliko desetina miliona dinara, koje bi trebalo obezbediti tokom naredne godine. Time će biti okončana tek prva faza izgradnje bazenskog kompleksa, a dalje se planira izgradnja još jednog olimpijskog bazena, te bazena za skokove u vodu, čime bi Novi Sad zadovoljio standarde za održavanje svetskih i evropskih prvenstava u vodenim sportovima. (D.S.)

  • @Spensovac

    02.09.2010 06:29
    mlogo si mi pametan
    vidim da si ti neki obavesten sve znas, evo nagradno pitanje za tebe. Koliko uticnica ima na spensu?
  • Maja

    31.08.2010 14:16
    sta ce nama bezen
    Treba ukinuti i ovaj jedan sto postoji, ne moramo da se kupamo. Sramota, sramota, sramota. Kriza, kakva bre kriza, niko nista ne radi, ovde je jedini posao svakoga ko zeli da ima platu ili da jos bolje obogati ako moze da udje u politiku, time se jedino ljudi u ovoj zemlji i bave.

    Sto dalje od mog najdivnijeg grada i od ove zemlje..... u tu tako trulu evropu, bar se zivi dostojansveno i svako selo ima bezen, a ne manji grad.
  • 3opaH

    31.08.2010 13:44
    Čemu bazen
    Mislim da nema svrhe praviti bazen kada je ceo sportski centar već zastareo. Naročito velika dvorana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti