Fejsbuk grupa "Mame Novosađanke" postaje udruženje građana

Fejsbuk grupa "Mame Novosađanke", koja broji preko 6.300 članova i organizuje razne akcije za mame po gradu, postala je registrovano udruženje građana, koje će sada, kako navode, još jače krenuti sa organizovanjem akcija i događaja.
Fejsbuk grupa "Mame Novosađanke", koja broji preko 6.300 članova i organizuje razne akcije za mame po gradu, postala je registrovano udruženje građana, koje će sada, kako navode, još jače krenuti sa organizovanjem akcija i događaja.

Svečanost je zakazana za utorak, 27. oktobar, od 17 do 19 časova, u rođendaonici "Castello" u Seljačkih buna 10.

Proslavi će prisustvovati mame sa decom iz grupe. Održaće se takmičenje za najbolji kolač, a u žiriju će biti trojica predstavnika grupe "Tate Novosađani", dok će predsednica žirija biti jedna poznata ličnost – mama Novosađanka. Prisutni će porcije kolača "otkupljivati" igračkama, odećom ili školskim priborom, koji će se pokloniti "Svratištu za decu ulice".

"Ideja o osnivanju udruženja sama se nametnula, kao logična nadogradnja svih akcija koje smo organizovali kao neformalna grupa. Grupa "Mame Novosađanke" sada ima oko 6.300 članica i do sada je organizovala druženja majki sa decom, edukativne radionice na razne teme (predavanje iz prve pomoći za majke, radionica o ishrani i vežbama za lepu liniju, predavanje nutricioniste na temu pravilne ishrane dece, časovi samoodbrane za mame i sl.), Mamin bazar, kao i nekoliko humanitarnih akcija", kaže za 021 Svetlana Bogićević, jedna od organizatorki grupe.

Ona je poručila da sada, kada imaju pravni okvir, planiraju da rade mnogo više i šire nego što su mogle do sad. "U planu nam je organizovanje edukacija za majke, na teme koje su njima potrebne, informisanje majki, obezbeđivanje velikog broja popusta, kako bismo olakšale život našim sugrađankama, podrška majkama u razvijanju svojih malih biznisa i mnogo drugih aktivnosti. Svakako ćemo aplicirati i za zvanične projekte na teme koje imaju veze sa našim ciljevima", rekla je ona. (Gordana Ćosić)

  • 26.10.2015 20:50
    Odgovor Vidovitom Zoltanu
    Vidoviti Zoltane, da li Vi uopste znate cime se bavi ova grupa? 6000 zena svakodnevno razmenjuje savete o podizanju dece, organizuje razne humanitarne akcije, pisu peticije za kreiranje boljeg i humanijeg drustva u kojem ce nasa deca odrastati... I to je samo deo njihovih aktivnosti. Govorite napamet i potpuno maliciozno. I, da, ja sam (ponosna) clanica grupe "Mame Novosadjanke".
  • Ex Chapman

    26.10.2015 11:51
    a tate?
    šta je sa tatama koje bi htele da uzmu učešća u akcijama koje su posvećene pre svega deci? npr. ja mislim da su neke od njihovih akcija super, ali moja žena se ne slaže. imam li ja prava da učestvujem iako nisam mama a ne bih želeo to ni da postanem? ukratko, želim da ostanem tata ali da imam ista prava kao i mama! imam li prava na to?
  • видовити Золтан

    26.10.2015 10:54
    Хвала Богу, моја мајка није никада блејала на Фејсбуку. Не блеји, ево, ни моја жена. Онда се питамо зашто нам је омладина трула...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti