Obeleženo 229 godina Vojne bolnice

Danas je u Domu Vojske svečano obeleženo 229 godina postojanja Vojno-medicinskog centra Novi Sad.
Danas je u Domu Vojske svečano obeleženo 229 godina postojanja Vojno-medicinskog centra Novi Sad.

Reč je o najstarijoj vojno-medicinskoj ustanovi u Evropi, a prema rečima pukovnika dr Bratoljuba Brkljače upravnika VMC-a, bolnica za sve to vreme nije prekidala rad čak ni u najtežim, ratnim uslovima.

"Mi smo opšta bolnica sekundarnog nivoa, a po funkciji gradska bolnica. Namera nam je da u saradnji sa gradskom upravom još više pomognemo građanima Južnobačkog okruga, a čak i građanima iz drugih okruga mogu da se leče kod nas ako overe uput u Socijalnom", istakao je pukovnik dr Bratoljub Brkljača.

Akcija izvođenja 170 operacija u jednom mesecu za civilne osiguranike, koja je ranije najavljena povodom obeležavanja važne godišnjice, uspešno je realizovana, a kako je ocenio upravnik, opremanjem još jedne sale, bolnica će moći da nastavi tim tempom rada.

Grad Novi Sad će sledeće godine izdvojiti sredstva iz budžeta za nabavku opreme za treću hiruršku salu, što bi povećalo kapacitete bolnice za još 1.000 operacija na godišnjem nivou.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti