Novi Sad bez ijedne strane investicije

Od početka ove godine u Novi Sad nije stigla nijedna strana investicija, saznaje Radio 021 u VIP fondu.  
Od početka ove godine u Novi Sad nije stigla nijedna strana investicija, saznaje Radio 021 u VIP fondu. Iako ostatak Vojvodine beleži rast stranih ulaganja, u Novom Sadu mogu biti najavljene samo reinvesticije već prisutnih ulagača.

Direktor VIP fonda, Branislav Bugarski, kaže za Radio 021 da je ovakvo stanje rezultat nepovoljnih uslova koji su se stvorili tokom 2004. godine, poput nedostatka lokacija i njihovih previsokih cena. "Taj novac investitor nema potrebe da plati ako je mogao isto da dobije u Inđiji ili Zrenjaninu u to vreme za sedam evra po kvadratu. Zašto bi došao u Novi Sad i platio 100 evra po kvadratu, kada može da prođe jefitnije?", rekao je on.

Bugarski ističe da je gradska vlast u poslednje vreme reagovala obezbeđivanjem novih lokacija za investitore, kao i nižim cenama zakupa i povoljnijim uslovima plaćanja. Kako kaže, ulaganja će svakako biti više, budući da je Novi Sad privlačan investitorima zahvaljujući dobroj saobraćajnoj povezanosti, infrastrukturi i raspoloživoj radnoj snazi.

"Radi se na projektima koji će popraviti ponudu novih poslova u gradu. Postoje brojne lokacije u pripremi i njihovo uređenje i korišćenje će se ubuduće naplaćivati pod mnogo privlačnijim uslovima. Novi Sad je najinteresantniji ulagačima iz sektora mašinske i prehrambene delatnosti", smatra Bugarski.

On navodi da će na području Vojvodine biti otvoreno 1.500 novih radnih mesta i to samo zahvaljujući reinvesticijama. Među gradovima koji su ove godine imali priliv stranih investicija su Sremska Mitrovica, Inđija i Ruma.

  • boj

    28.09.2010 14:49
    ja cu da te ubedim....ti gradonacelnik:)))))...izleci kompleks pa onda.....NS vlast je vrlo jadna,mora se nesto menjati......
  • SALE NOVOSADJANIN

    08.09.2010 12:31
    NIJE ISTINA !!!
    KO CE DA ME UBEDI DA SU MATIJEVIC,DOBROJA,JANKOVIC,BOJANIC ..I OSTALI PRIDOSLI- NASI NOVOSADJANI???
    KAD POSTANEM GRADONACELNIK SVE CU IM UZETI I VRATITI ODAKLE SU DOSLI SA ONIM STO SU DONELI.
  • Klovn Krasti

    07.09.2010 15:50
    NETAČNO !!!
    Objavili ste poptpunu dezinformaciju.

    NOVI SAD JE ZATRPAN STRANIM INVESTICIJIMA .

    I to najviše iz Crne Gore .

    Kada god odem da gledam Vošu i vidim klovna Krastija u svečanoj loži meni je srce na mestu i pitam vas --zar niko njegove investiranje u najbolji klub u Vojvodini nije uzeo u obzir ?

    Gde su investicije Kradomana Lažovića i privatizacija sa firmom od petsto eura osnivačkog kapitala i kupovinom firme čija je vrednost 220 miliona eura ?

    Nemojmo biti nepravedni i potcenjivati kapital koji neštedimice upumpava bratska Crna Gora.

    Zar su se zaboravila ona tri eura koje je Miodrag Kostić odvojio od usta svoje dece i kupio tri šećerane ?

    A šta je sa investicijama Šarić brothersa ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti